De goesting om aan het 45ste boek te beginnen, is er wel. Alleen weet ik nog niet of ik effectief zal voortdoen

2

Het dubbele gevoel dat Callens aan zijn 44ste Wielerjaarboek overhoudt. "Ik heb het nog nooit zo moeilijk gehad om alles rond te krijgen. Maar aan de andere kant heb ik er ook nog nooit zoveel plezier aan beleefd. De goesting om aan het 45ste boek te beginnen, is aanwezig. Alleen weet ik nog niet of ik effectief zal voortdoen. Het bezorgt me veel stress, maar ik besef dat ik niet de enige ben. Tegenwoordig geldt dat voor zowat iedereen."

5

Callens houdt al jaren een ranking van de beste wielrenner ooit samen. Opmerkelijk: Roger De Vlaeminck dreigt binnenkort zijn vijfde plaats te verliezen aan ... Alejandro Valverde. "Ik denk dat Roger er al wakker van ligt", grijnst Callens. "Toch straf, hé. Valverde is er 39 en blijft op een waanzinnig hoog niveau presteren."

44

Aan zijn 44ste Wielerjaarboek houdt Callens de meest uiteenlopende gevoelens over. "Het was het moeilijkste boek van allemaal, maar ook het aangenaamste. Ik stel wel vast dat dit voor elk beroep tegenwoordig geldt: iedereen vindt dat het moeilijker is geworden. Mijn boek loslaten zou ik absoluut niet graag doen. Er zou alleszins wel een oceaan van tijd vrijkomen. Van het huidige wielerseizoen hield ik voorlopig niets bij, maar dat is niet abnormaal. In principe start ik in april altijd met een inhaalbeweging."

365

Het aantal dagen dat Callens jaarlijks met zijn Wielerjaarboek in de weer is. "Al is dat misschien wel heel sterk uitgedrukt. Maar als ik met niets anders bezig ben, is het wel zo. Minimum drie uur per dag en vanaf oktober tot eind januari, tijdens de donkerste dagen van het jaar, 15 uur. Ik doe dat met een groot hart en vaak zou het zelfs 18 uur mogen zijn. Maar soms denk ik ook wel: waar ben ik mee bezig? Je bent immers van zoveel zaken afhankelijk. Sponsors die afhaken, zoals ik dit jaar meemaakte met de Nationale Loterij. En het wegvallen van een goeie vriend door ziekte, Marc Barbieux."

2018

Remco Evenepoel en Alejandro Valverde zijn voor Callens dé figuren van 2018. "Twee wereldkampioenen: de jongste en de oudste. Wie weet wordt Evenepoel ooit hetzelfde type als Valverde", vraagt Callens zich luidop af. "Ik kijk nu ver vooruit, maar er zijn parallellismen. Als 18-jarige is Evenepoel ongetwijfeld een straffere tijdrijder, maar het is niet omdat je de beste 18-jarige ooit bent dat je ook de beste 19-jarige ooit bent. Maar het komt wel goed met Remco, denk ik. In de Ronde van Romandië zal hij goed zijn. Hopelijk wint hij er wel niet meteen een rit, anders zullen ze volgend jaar al een overwinning in de Giro van hem verwachten."

Het Wielerjaarboek 2018-2019 is verkrijgbaar door overschrijving van 26,25 ? (inclusief verzendingskosten) op BE15 0631-4462-6530 (Belfius). Meer info via bernard.bvba@telenet.be of 0477/681396.

Het dubbele gevoel dat Callens aan zijn 44ste Wielerjaarboek overhoudt. "Ik heb het nog nooit zo moeilijk gehad om alles rond te krijgen. Maar aan de andere kant heb ik er ook nog nooit zoveel plezier aan beleefd. De goesting om aan het 45ste boek te beginnen, is aanwezig. Alleen weet ik nog niet of ik effectief zal voortdoen. Het bezorgt me veel stress, maar ik besef dat ik niet de enige ben. Tegenwoordig geldt dat voor zowat iedereen."Callens houdt al jaren een ranking van de beste wielrenner ooit samen. Opmerkelijk: Roger De Vlaeminck dreigt binnenkort zijn vijfde plaats te verliezen aan ... Alejandro Valverde. "Ik denk dat Roger er al wakker van ligt", grijnst Callens. "Toch straf, hé. Valverde is er 39 en blijft op een waanzinnig hoog niveau presteren."Aan zijn 44ste Wielerjaarboek houdt Callens de meest uiteenlopende gevoelens over. "Het was het moeilijkste boek van allemaal, maar ook het aangenaamste. Ik stel wel vast dat dit voor elk beroep tegenwoordig geldt: iedereen vindt dat het moeilijker is geworden. Mijn boek loslaten zou ik absoluut niet graag doen. Er zou alleszins wel een oceaan van tijd vrijkomen. Van het huidige wielerseizoen hield ik voorlopig niets bij, maar dat is niet abnormaal. In principe start ik in april altijd met een inhaalbeweging."Het aantal dagen dat Callens jaarlijks met zijn Wielerjaarboek in de weer is. "Al is dat misschien wel heel sterk uitgedrukt. Maar als ik met niets anders bezig ben, is het wel zo. Minimum drie uur per dag en vanaf oktober tot eind januari, tijdens de donkerste dagen van het jaar, 15 uur. Ik doe dat met een groot hart en vaak zou het zelfs 18 uur mogen zijn. Maar soms denk ik ook wel: waar ben ik mee bezig? Je bent immers van zoveel zaken afhankelijk. Sponsors die afhaken, zoals ik dit jaar meemaakte met de Nationale Loterij. En het wegvallen van een goeie vriend door ziekte, Marc Barbieux."Remco Evenepoel en Alejandro Valverde zijn voor Callens dé figuren van 2018. "Twee wereldkampioenen: de jongste en de oudste. Wie weet wordt Evenepoel ooit hetzelfde type als Valverde", vraagt Callens zich luidop af. "Ik kijk nu ver vooruit, maar er zijn parallellismen. Als 18-jarige is Evenepoel ongetwijfeld een straffere tijdrijder, maar het is niet omdat je de beste 18-jarige ooit bent dat je ook de beste 19-jarige ooit bent. Maar het komt wel goed met Remco, denk ik. In de Ronde van Romandië zal hij goed zijn. Hopelijk wint hij er wel niet meteen een rit, anders zullen ze volgend jaar al een overwinning in de Giro van hem verwachten."