De 29-jarige Bouhanni heeft een rist mooie zeges op zijn erelijst, waaronder drie ritten (en de puntentrui) in de Giro 2014, drie etappes in de Vuelta (twee in 2014, één in 2018), het Franse kampioenschap op de weg (in 2012), ritzeges in Parijs-Nice, de Ronde van Catalonië en de Dauphiné, Halle-Ingooigem (in 2012 en 2015) en Nokere Koerse (in 2017). Dit seizoen won hij evenwel geen enkele keer.

Christophe Noppe (24) en Benjamin Declercq (25) komen over van Sport Vlaanderen-Baloise. Arkéa Samsic pakte eerder al uit met de komst van de Colombiaan Nairo Quintana (Movistar). Hij wordt kopman voor de grote ronden naast Frans kampioen Warren Barguil.

Ook Izegemnaar Benjamin Declercq maakt de overstap van Sport Vlaanderen-Baloise. © BELGA

Ook de Pool Lukasz Owsian (CCC), de Brit Daniel McLay (EF Education First) en de Fransman Thomas Boudat (Direct Energie) verbonden hun lot aan Arkéa Samsic.

(BELGA)

De 29-jarige Bouhanni heeft een rist mooie zeges op zijn erelijst, waaronder drie ritten (en de puntentrui) in de Giro 2014, drie etappes in de Vuelta (twee in 2014, één in 2018), het Franse kampioenschap op de weg (in 2012), ritzeges in Parijs-Nice, de Ronde van Catalonië en de Dauphiné, Halle-Ingooigem (in 2012 en 2015) en Nokere Koerse (in 2017). Dit seizoen won hij evenwel geen enkele keer.Christophe Noppe (24) en Benjamin Declercq (25) komen over van Sport Vlaanderen-Baloise. Arkéa Samsic pakte eerder al uit met de komst van de Colombiaan Nairo Quintana (Movistar). Hij wordt kopman voor de grote ronden naast Frans kampioen Warren Barguil.Ook de Pool Lukasz Owsian (CCC), de Brit Daniel McLay (EF Education First) en de Fransman Thomas Boudat (Direct Energie) verbonden hun lot aan Arkéa Samsic.(BELGA)