West-Vlaming Eli Iserbyt wordt derde in Superprestige veldrijden in Zonhoven

Belgisch kampioen Toon Aerts (Telenet-Baloise Lions) heeft zondag 8 december de Superprestige veldrijden in Zonhoven gewonnen, zijn tweede zege van het seizoen. In de vijfde manche van het regelmatigheidscriterium bleef hij Laurens Sweeck voor. Die kwam ten val in de slotronde en zag zo zijn zegekansen in rook opgaan. West-Vlaming Eli Iserbyt werd derde.

Eli Iserbyt in actie. © belga

Halverwege ging Toon Aerts er vandoor. In de achtste van tien rondes zag hij Laurens Sweeck aansluiten. Een duel tussen de twee koplopers in de stand leek in de maak, tot Sweeck over het stuur ging in het zand van de Kuil. De eerste plaats van Aerts kwam zo niet meer in gevaar in de slotronde. West-Vlaming Eli Iserbyt werd derde.

Een tweede zege van het seizoen voor Toon Aerts.
Een tweede zege van het seizoen voor Toon Aerts.© BELGA

Aerts, die eerder dit seizoen ook de Superprestige van Boom won, is nu alleen leider in het klassement. Hij telt één punt voorsprong op Sweeck.

De Nederlandse wereldkampioen Mathieu van der Poel ontbrak in Zonhoven. Momenteel verblijft hij in Spanje.

Eli Iserbyt kon na de wedstrijd gestrikt worden voor een korte reactie. “Na een stage ben ik altijd iets minder in het begin van de wedstrijd”, stelde hij. “Ik had dus wat moeite om in mijn ritme te komen. Op het eind kwam ik er dan toch door en pak ik nog de derde plaats. Ik reed in de finale relatief makkelijk weg bij die drie van Telenet-Baloise en reed zo naar dat podium. Zand is niet echt mijn ding, maar het ging nog vrij goed. Vooral het lopen ging me goed af, ik kon gemakkelijk het gat dichtlopen. Toon en Laurens waren duidelijk de betere vandaag. Maar ik onthoud dat ik toch wel weer dat goede gevoel stilaan te pakken heb en ik voel me al veel beter dan in Kortrijk en Koksijde, waar ik in het laatste kwart van de wedstrijd telkens verzwakte.”

De top drie op het podium.
De top drie op het podium.© BELGA

Iserbyt begon aan het seizoen met zeven zeges in negen wedstrijden, zijn laatste overwinning dateert intussen van 1 november op de Koppenberg. “Ik had toen echt een piek te pakken en beter worden dan in het begin van dit seizoen zal me niet meer lukken. Ik train nu in Spanje en wil tegen de drukke kerstperiode weer in orde zijn. Volgende week hoop ik de vruchten te plukken van die twee trainingsweken in Spanje. De koersen in Ronse en Overijse zijn meer mijn ding dan hier het zand van Zonhoven.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.