West-Vlaanderen Cycling Tour stelt 14de editie voor

Er wordt een opvolger gezocht voor de Let Toms Ustups, die in 2019 het algemene klassement won. © (Foto VDB)
Redactie KW

In het CC ’t Spoor in Harelbeke werd de 12de editie van de West-Vlaanderen Cycling Tour voorgesteld. Ondanks alle coronaperikelen kan deze vierdaagse voor nieuwelingen – de enige in ons land – dan toch weer doorgaan, nadat deze vorig jaar werd afgelast door corona. De vier ritten worden verreden in Bellegem, Ooigem, Stasegem en Rekkem van 19 tot en met 22 augustus. Er wordt een opvolger gezocht voor de Let Toms Ustups, die in 2019 het algemene klassement won.

De eerste rit staat op de kalender in Bellegem op donderdag 19 augustus, met start om 16 uur voor 9 ronden in een organisatie van KSV Bellegem. Het is sowieso al een niet te onderschatten wedstrijd om mee te beginnen, want op het golvende parcours met elke ronde de beklimming van Bellegemberg zullen er sowieso al wat verschillen vallen.

Op vrijdagavond staat er een ploegentijdrit van 9,7 kilometer op het programma in en rond Ooigem, georganiseerd door Sportvrienden Dries Wielsbeke. Een groot deel van de omloop loopt langs het kanaal, waar nog een kort, nijdig klimmetje volgt aan de Wante. Om 17.30 uur gaat de eerste ploeg van start.

Nieuw: Harelbeke-Stasegem

Zaterdag staat er een geheel nieuwe rit op het programma: Harelbeke-Stasegem, waar WC Nut en Vermaak Stasegem als organisator fungeert. Met aankomst aan het Forestiersstadion en een echt stadsparcours kan dit wel eens de ideale rit zijn voor de sprinters. Er is een geneutraliseerde start vanuit Stasegemdorp om 15u.

De finalerit op zondag is voor een vaste waarde uit de West-Vlaanderen Cycling Tour: Rekkem, waar de Veloclub Sportieve Hoop Rekkem als enige élk jaar al deze vierdaagse verwelkomde. De start wordt gegeven omstreeks 16u aan het Dorpshuis in Rekkem, de aankomst zoals altijd aan Café Louis.

Twee buitenlandse ploegen

Er zullen 24 ploegen van elk 5 renners aan de start verschijnen, dat brengt het deelnemersveld op 120 renners. Van deze 24 ploegen zijn er (slechts) twee buitenlandse ploegen: WV De Amstel en District Selectie Zuid-Oost, beiden uit Nederland. De Britse en Amerikaanse teams die gewoonlijk naar West-Vlaanderen afzakken, blijven omwille van corona liever thuis.

Dit alles zou uiteraard niet mogelijk zijn zonder de steun van verschillende sponsors, die door de organisatoren uitdrukkelijk worden bedankt. Jielker Geldhof (ramen en deuren) is al jarenlang sponsor van de witte jongerentrui, Bouwbedrijf Eeckhout prijkt al meerdere jaren op de rode rushestrui en Verzekeringen Bart Verbrugge is al voor het tweede jaar op rij sponsor van de blauwe combinétrui. Nieuw zijn Experza (uitzendkantoor) als sponsor van de gele trui (het algemene klassement) en het Kunstgrascentrum West-Vlaanderen voor de groene puntentrui. (RRK)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten