West-Vlaamse roeiers leggen goede testen af tijdens de trials

Pierre De Loof won in Hazewinkel drie wedstrijden in skiff. © (Foto ACR)

Bruggelingen Pierre De Loof, Niels Van Zandweghe en Tristan Vandenbussche zijn geselecteerd voor een internationale regatta in Italië.

Afgelopen weekend vonden in Sport Vlaanderen in Willebroek de nationale selectietesten voor het roeien plaats. De roeiers dienden in skiff drie gelijkaardige parcours van 2.000m af te leggen, verspreid over het hele weekend. Dit in tegenstelling tot de voorbije jaren, waarbij er gewerkt werd volgens het formaat van de FISA, de internationale roeibond, met voorwedstrijden, herkansingen, halve finales en finales. De bedoeling was dat de roeiers die een plaats in het nationaal team ambiëren, drie parcours voluit het beste van zichzelf gaven tegen dezelfde tegenstanders. De weersomstandigheden waren uitstekend en er werden mooie prestaties bijeen geroeid.

Bij de senior heren werd er gevochten tot aan de eindmeet. Pierre De Loof (KR Brugge) won de drie wedstrijden. Junior Tristan Vandenbussche (Brugse TR) roeide heel knappe wedstrijden en finishte telkens als tweede, op slechts enkele seconden van De Loof. Ruben Claeys (KR Sport Gent) werd telkens derde.

Bij de lichte heren zagen we enkele mooie wedstrijden waarbij Tim Brys (KR Club Gent) twee keer als eerste over de eindmeet ging en ploeggenoot Niels Van Zandweghe (Brugse TR) één keer de overwinning op zijn naam mocht schrijven. Marlon Colpaert (KRNS Oostende) werd telkens derde en Tibo Vyvey (KR Brugge) vierde. Opmerkelijk is dat de eindtijden van de lichtgewichten zo goed als gelijkaardig zijn aan de eindtijden van de zwaargewichten.

Ook de junioren 15-16 jaar mochten deelnemen aan de trials. Zij roeiden een afstand van 1.500m. Bij de meisjes won Astrid Van Roy (KRNS Oostende) drie parcours.

Na de wedstrijden besliste de Federale Sporttechnische Commissie van de Koninklijke Belgische Roeibond dat Pierre De Loof (M1x), Niels Van Zandweghe met Tim Brys (LM2x) en Tristan Vandenbussche (JM1x) geselecteerd zijn voor de internationale regatta in het Italiaanse Piediluco van 12 tot en met 14 april.