West-Vlaamse profs trekken massaal op hoogtestage

Mathias De Witte en Emiel Vermeulen op de Col de l'Iseran, waar Bernal vorig jaar de Tour won.
Tom Vandenbussche

Heel wat profs lassen momenteel een hoogtestage in. Ook de West-Vlaamse renners hebben van dit uitzonderlijke wielerseizoen gebruik gemaakt om deze maand in de bergen te gaan trainen. Een overzicht.

Mathias De Witte en Emiel Vermeulen (VC Roubaix) verblijven in Tignes, een bekend skioord in de Franse Alpen. Tijdens de Tour van vorig jaar was het normaal voorzien als aankomstplaats van de koninginnenrit, maar door een modderstroom in de afdaling van de Col de l’Iseran werd de koers toen stilgelegd.

Stan Dewulf, Timothy Dupont, Jens Keukeleire, Guillaume Van Keirsbulck, Julien Vermote en Jelle Wallays trainen in Livigno. Op individuele basis, maar ongetwijfeld zullen zij de komende week geregeld met elkaar op pad trekken. Bekendste beklimming in de streek is de Stelvio.

Tim Declercq, Yves Lampaert, Stijn Steels, Mauri Vansevenant en Bert Van Lerberghe vertoeven op de Passo San Pellegrino, waar ze zich met de volledige ploeg van Deceuninck-Quick-Step op de hervatting van het wielerseizoen voorbereiden.

Harm Vanhoucke stoomt zich, in het gezelschap van zijn vriendin, klaar in Valloire, een skioord tussen de Col du Télégraphe en de Col du Galibier.

Serge Pauwels trainde vorige week dan weer in de noordelijke Franse Alpen. Jens Debusschere en Xandro Meurisse vertoeven in de Vogezen. Voor Debusschere volgt later deze maand nog een trainingskamp met zijn Franse ploegmaats in Argèles-Gazost in de Pyreneeën.

De renners van Sport Vlaanderen-Baloise krijgen van hun ploegleiding dan weer drie kortere stages van drie dagen in België en Nederland voorgeschoteld.