Wesley Vercamst wil via jongerenteam Bingoal-Wallonie Bruxelles naar profpeloton

Wesley Vercamst. © foto Bart
Stijn Moerman

Wesley Vercamst (20) was prima aan zijn derde seizoen als belofte begonnen, maar dan gooide corona roet in het eten. “Het was moeilijk accepteren in het begin, maar vanaf 1 augustus wil ik er weer staan”, aldus de Dentergemnaar, die volgend seizoen voor de opleidingsploeg van Bingoal-Wallonie Bruxelles rijdt.

Wesley Vercamst opende het seizoen met een derde plaats in Brussel-Opwijk en een tiende stek in Brussel-Zepperen, maar dan stak corona stokken in de wielen. “Het was in het begin moeilijk om te accepteren”, aldus de Dentergemnaar. “Ik heb mijn blik echter snel op de toekomst gelegd. Ik heb mij volledig kunnen focussen op mijn studies industrieel ingenieur bouwkunde en mijn trainingen. Het waren pittige maanden, maar ik ben wel voorstander van de zelfstudie. Zo kon ik alles zelf plannen. Qua training ben ik rustig gebleven. Mijn focus lag op 1 augustus. Die datum had ik mij als doel gesteld bij het begin van de lockdown.”

Competitiebeestje

Toch zal de derdejaarsbelofte van Home Solutions-Soenens dit weekend al opnieuw koersen. “Ik hervat de competitie zondag in de profkoers in Rotselaar, maar ik beschouw juli vooral als opbouwperiode na de voorbije examens, die sinds woensdag afgelopen zijn. Vanaf 1 augustus hoop ik opnieuw op hetzelfde niveau te zitten als in het begin van het seizoen. Wat ik van mijn eerste koers na al die maanden mag verwachten, weet ik niet. Het niveau zal er met al die profrenners meteen hoog liggen. Het blijft in de eerste plaats een test. (lacht) Al zal het competitiebeestje in mij wel weer naar boven komen.”

Druk om te presteren is er echter niet meer voor Vercamst, want hij bereikte voor volgend seizoen een akkoord met de opleidingsploeg van Bingoal-Wallonie Bruxelles. “Ik ben enorm blij met het contract. Ik zal er zowel de topkoersen bij de beloften kunnen rijden als af en toe een profkoers meepikken, ideaal dus voor mijn ontwikkeling. Het is de bedoeling om dan het seizoen erop de overstap te maken naar hun profploeg. Maar alles staat of valt natuurlijk met resultaten.”

Wide Marketing

“Maar eerst ligt de focus nog op dit seizoen. Door corona zijn er al heel wat mooie koersen weg, maar er volgen nog mooie wedstrijden. Dan denk ik aan de Ronde van Vlaams-Brabant, het BK… Ik hoop toch nog een grote koers te winnen. Ik was er al dichtbij dit jaar, dus misschien lukt het mij wel. Al is het nog steeds afwachten. Er is nog altijd heel wat onduidelijkheid over heel wat koersen”, besluit Wesley, die tijdens de coronamaanden samen met ploegmaat Mathias Vandenborre een eigen marketingbedrijfje oprichtte: Wide Marketing, waarmee ze bedrijven helpen met hun marketing.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier