"Na de Ronde van Catalonië zakt Alejandro Valverde af naar onze koers om daarna nog onder andere de Ronde van Vlaanderen te rijden en de Amstel Gold Race. Natuurlijk zijn we blij de wereldkampioen in zijn eerste Belgische koers te mogen ontvangen", vertelde organisator Carlo Lambrecht maandag bij de voorstelling van het parcours voor 2019 in Waregem.

"Alle WorldTourteams starten bij ons. Wij hebben dus nog zeven wildcards die we kunnen uitreiken. Mathieu van der Poel gaf al te kennen dat hij wil starten. Als zo iemand dat zegt, hou je de deur natuurlijk open. Ook zouden we graag Wout van Aert aan de start hebben", onderstreept Lambrecht. "Maar we moeten eerst nagaan wie er allemaal geïnteresseerd is. Nu we het label WorldTour hebben, komen de ploegen hier maar wat graag aan de start."

Vernieuwd parcours

Samen met de andere renners zal de wereldkampioen er een gewijzigd parcours vinden. Het peloton zal twee keer over de Knokteberg rijden, in plaats van drie keer zoals vorig jaar. Berg Ten Houte in Schorisse is nieuw in het parcours. In de jaren tachtig was Ten Houte een vaste waarde in de Ronde van Vlaanderen, maar die helling is nu minder bekend bij de renners. "Ik ken de berg niet, maar ik zie aan de kasseien en het stijgingspercentage van 21% dat het zeker pittig wordt. De berg ligt net na de Taaienberg, dus hier zal een schifting worden doorgevoerd", vermoedde Yves Lampaert. De tweevoudige winnaar van Dwars door Vlaanderen was ook aanwezig op de parcoursvoorstelling.

(Belga)

"Na de Ronde van Catalonië zakt Alejandro Valverde af naar onze koers om daarna nog onder andere de Ronde van Vlaanderen te rijden en de Amstel Gold Race. Natuurlijk zijn we blij de wereldkampioen in zijn eerste Belgische koers te mogen ontvangen", vertelde organisator Carlo Lambrecht maandag bij de voorstelling van het parcours voor 2019 in Waregem."Alle WorldTourteams starten bij ons. Wij hebben dus nog zeven wildcards die we kunnen uitreiken. Mathieu van der Poel gaf al te kennen dat hij wil starten. Als zo iemand dat zegt, hou je de deur natuurlijk open. Ook zouden we graag Wout van Aert aan de start hebben", onderstreept Lambrecht. "Maar we moeten eerst nagaan wie er allemaal geïnteresseerd is. Nu we het label WorldTour hebben, komen de ploegen hier maar wat graag aan de start."Samen met de andere renners zal de wereldkampioen er een gewijzigd parcours vinden. Het peloton zal twee keer over de Knokteberg rijden, in plaats van drie keer zoals vorig jaar. Berg Ten Houte in Schorisse is nieuw in het parcours. In de jaren tachtig was Ten Houte een vaste waarde in de Ronde van Vlaanderen, maar die helling is nu minder bekend bij de renners. "Ik ken de berg niet, maar ik zie aan de kasseien en het stijgingspercentage van 21% dat het zeker pittig wordt. De berg ligt net na de Taaienberg, dus hier zal een schifting worden doorgevoerd", vermoedde Yves Lampaert. De tweevoudige winnaar van Dwars door Vlaanderen was ook aanwezig op de parcoursvoorstelling.(Belga)