De regerende wereldkampioen haalde het met een voorsprong van negen seconden op Eli Iserbyt (Pauwels Sauzen-Bingoal). Michael Vanthourenhout werd derde. Laurens Sweeck finishte op de zesde plaats en dat was net genoeg om de leiding in het klassement van de Superprestige over te nemen. Met 69 punten houdt hij Iserbyt (68) achter zich. Toon Aerts kwam immers niet aan de start in Diegem en kon zo zijn leiderspositie in het klassement niet verdedigen. De Belgische kampioen sukkelt immers nog steeds met enkele gebroken ribben na een val die hij opliep tijdens de Wereldbekercross in Namen.

Het was Lars van der Haar die de kopstart nam in Diegem. Achter hem knalden Mathieu van der Poel, Tom Meeusen, Tim Merlier en Eli Iserbyt het veld in. Laatstgenoemde zette zich snel op kop en counterde zo meteen een eerste uitval van de wereldkampioen. Laurens Sweeck had zijn start gemist en volgde bij het ingaan van de tweede ronde op een tiende plaats. Mathieu van der Poel trok in het gezelschap van Iserbyt, met een geringe voorsprong op Tim Merlier en Corné van Kessel, de derde ronde in. Na een hapering van MVDP sloeg Eli Iserbyt even een kloofje, maar de wereldkampioen zette in een mum van tijd zijn foutje opnieuw recht. De twee kregen wat verderop het gezelschap van Laurens Sweeck, Corné van Kessel en Michael Vanthourenhout. Tim Merlier en Lars van der Haar reden op enkele seconden van deze vijfkoppige leidersgroep.

Na een half uur cross versnelde Mathieu van der Poel furieus. De rest kraakte en legde zich onmiddellijk neer bij de suprematie van het fenomeen Van der Poel. Met nog twee ronden voor het einde had de Nederlander een kloof van 20 seconden op Eli Iserbyt en 22 seconden op Michael Vanthourenhout. Tim Merlier reed op plaats vier, voor Corné van Kessel en Lars van der Haar. Laurens Sweeck reed als zevende rond op 40 seconden. De twee ploegmakkers Iserbyt en Vanthourenhout bleven strijd leveren voor de dichtste ereplaats, terwijl Van der Poel in de slotronde een eresaluut bracht aan het publiek. Eli Iserbyt kon Michael Vanthourenhout voor blijven en werd zo tweede.

(Belga)

De regerende wereldkampioen haalde het met een voorsprong van negen seconden op Eli Iserbyt (Pauwels Sauzen-Bingoal). Michael Vanthourenhout werd derde. Laurens Sweeck finishte op de zesde plaats en dat was net genoeg om de leiding in het klassement van de Superprestige over te nemen. Met 69 punten houdt hij Iserbyt (68) achter zich. Toon Aerts kwam immers niet aan de start in Diegem en kon zo zijn leiderspositie in het klassement niet verdedigen. De Belgische kampioen sukkelt immers nog steeds met enkele gebroken ribben na een val die hij opliep tijdens de Wereldbekercross in Namen. Het was Lars van der Haar die de kopstart nam in Diegem. Achter hem knalden Mathieu van der Poel, Tom Meeusen, Tim Merlier en Eli Iserbyt het veld in. Laatstgenoemde zette zich snel op kop en counterde zo meteen een eerste uitval van de wereldkampioen. Laurens Sweeck had zijn start gemist en volgde bij het ingaan van de tweede ronde op een tiende plaats. Mathieu van der Poel trok in het gezelschap van Iserbyt, met een geringe voorsprong op Tim Merlier en Corné van Kessel, de derde ronde in. Na een hapering van MVDP sloeg Eli Iserbyt even een kloofje, maar de wereldkampioen zette in een mum van tijd zijn foutje opnieuw recht. De twee kregen wat verderop het gezelschap van Laurens Sweeck, Corné van Kessel en Michael Vanthourenhout. Tim Merlier en Lars van der Haar reden op enkele seconden van deze vijfkoppige leidersgroep. Na een half uur cross versnelde Mathieu van der Poel furieus. De rest kraakte en legde zich onmiddellijk neer bij de suprematie van het fenomeen Van der Poel. Met nog twee ronden voor het einde had de Nederlander een kloof van 20 seconden op Eli Iserbyt en 22 seconden op Michael Vanthourenhout. Tim Merlier reed op plaats vier, voor Corné van Kessel en Lars van der Haar. Laurens Sweeck reed als zevende rond op 40 seconden. De twee ploegmakkers Iserbyt en Vanthourenhout bleven strijd leveren voor de dichtste ereplaats, terwijl Van der Poel in de slotronde een eresaluut bracht aan het publiek. Eli Iserbyt kon Michael Vanthourenhout voor blijven en werd zo tweede.(Belga)