Wereldkampioen Alaphilippe rolde rode loper uit voor Ballerini

Julian Alaphilippe (Deceuninck - Quick-Step)©POOL BELGA
Julian Alaphilippe (Deceuninck - Quick-Step)©POOL BELGA
Bron: Belga

In de slotkilometers vandaag nam hij de groep op sleeptouw en had hij zo meer dan zijn aandeel in de zege van teamgenoot Davide Ballerini.

De wereldkampioen had duidelijk zijn zinnen gezet op de Belgische openingsklassieker. Op zowat 31 kilometer van de finish, nadat hij daarvoor al een paar keer met zijn krachten had gewoekerd, kwam de Fransman helemaal los. Hij begon aan wat leek een lange eenzame tocht naar de Onderwijslaan in Ninove , maar voor de beklimming van de Muur van Geraardsbergen rechtte Julian Alaphilippe de rug en liet hij zich weer inrekenen. In de slotkilometers nam hij de groep op sleeptouw en had hij zo meer dan zijn aandeel in de zege van teamgenoot Davide Ballerini.

“Collectief sterke prestatie”

“Wij hebben hier een collectief zeer sterke prestatie neergezet”, reageerde de Fransman na afloop. ” Altijd was er wel iemand van onze ploeg voorin te vinden. Toen alles in volle finale samenvloeide, wisten we dat wij Davide Ballerini nog achter de hand hadden voor de sprint.”

Op de Berendries ging Julian Alaphilippe fiks op de trappers duwen. Hij reed op die bult iedereen uit het wiel. Dacht hij daar het verschil te kunnen maken en zo alleen te finishen in Ninove? “Ik wist ook wel dat het bijzonder lastig zou zijn om van daar al een solo op te zetten”, aldus de wereldkampioen. “Maar je moet toch iets proberen. Ik rolde zo de rode loper uit voor de latere zege van mijn ploegmaatje. Op stage in december wisten we al dat Davide Ballerini enorm snel was. Dat liet hij daarna ook zien in de Ster van Bessèges. En nu dus vandaag opnieuw in de Omloop Het Nieuwsblad.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten