Weer raak voor Jens Vandenbogaerde bij elite zonder contract in Geluwe

Jens Vandenbogaerde won de spurt met vijf. © WO
Redactie KW

Amper 27 deelnemers voor deze 90e Grote Prijs van Geluwe. Van die 27 bleven er na zeven van de zestien af te leggen ronden nog amper negen over. Jens Vandenbogaerde uit Nieuwkerke trok andermaal aan het langste eind.

In de eerste ronde plaatsten Arnaud Deleu en Jo Maes een tempoversnelling, maar ze kregen vlug het gezelschap van Arne Santy en Kevin Neirynck. De vier werden er een ronde later tien en de goede vlucht van negen, Arnaud Deleu haakte vooraan af, was vertrokken. De achtervolgers verloren zoveel terrein dat ze vroegtijdig uit koers werden genomen.

In de slotronden kwamen er voorin aanvallen van Ricky Rosseel en David Geldhof, nadien van Kevin Neirynck en Jens Vandenbogaerde, waardoor Jo Maes in de slotronden moest afhaken. Op de spurt van Jens Vandenbogaerde stond weer geen maat, hij pakte zijn derde zege in amper acht dagen tijd. Zo brengt hij zijn totaal, naast zijn zege in de oefenkoers van Emmelgem, op tien officiële zeges. Berre Delesie en David Geldhof werden tweede en derde.

Bekijk hier nog eens de volledige uitslag.

(WO)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.