Warden Oom Trappers stomen fietsweekend WOT Classic klaar

Fietsplezier staat centraal tijdens de WOT Classic. U herkent v.l.n.r. Dietrich Monteyne, Tom Maekelberg, Bert Debruyne, Bjorn Verhaeghe, Didier Pillaert en Schepen voor Sport Frederik Sap. Vooraan ziet u Tommy David, Peter Vanhuyse en Benoit Slaets. (foto JT)
Redactie KW

Op zaterdag 4 en zondag 5 september organiseren de Warden Oom Trappers een heus fietsweekend onder de noemer WOT Classic.

In het verleden organiseerde men een duotijdrit die vervolgens uitmondde in een triotijdrit, maar van dat concept werd in 2019 afgestapt. “We kozen toen voor een dagvullend programma met voor elk wat wils zoals een cyclo-toertocht, mountainbike-toertocht en een familiefietstocht. Het competitieve element kwam er met een mountainbike-estafette”, verduidelijkt Benoit Slaets.

Na een jaar coronapauze kiezen ze voor hetzelfde concept maar de mountainbike-estafette is verdwenen. Het parcours op de steenovensite moest plaats maken voor een nieuw diftarpark dat er komt in 2022. “We hebben dit keer voor een tweedaagse gekozen en samen met de gemeente gekeken wat allemaal tot de mogelijkheden behoorde. Bij de cyclo-toertocht is er keuze uit drie afstanden: 60, 95 of 115 kilometer. De mountainbike-toertocht is 30 of 45 kilometer. De gezinsfietstocht komt neer op 25 kilometer met een stopplaats. Deze kan wel enkel op zaterdag gereden worden. Vorige keer mochten we in totaal zo’n 1000 deelnemers verwelkomen. Nu hopen we op 600 à 800 mensen over heel het weekend, al zal veel natuurlijk afhangen van de weersomstandigheden.” (JT)

De start en de inschrijving gebeurt in de gemeenteschool in Hooglede in de Schoolstraat. De starturen zijn terug te vinden op www.wot.be. Onder de deelnemers wordt een waardebon van 500 euro van Venturelli verloot.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier