Ward Vander Meiren is terug: “Het zal enorm afzien worden op De Ruiter”

Nadat hij halfweg december vorig jaar in de Hel van Kasterlee zijn achillespees scheurde, wachtte Ward Vander Meiren (36) een lange revalidatie. Normaal zou de elite zonder contract pas vanaf halfweg april de training kunnen hervatten, maar het herstel verliep beter dan verwacht, zodat de Roeselarenaar zaterdag zijn comeback al viert voor eigen volk in de GP Eric Debal op De Ruiter.

Ward Vander Meiren. (foto Coghe) © Foto Coghe

“Na amper vier km sloeg het noodlot toe in de Hel van Kasterlee”, blikt Ward Vander Meiren (36) terug. “Waarschijnlijk was ik niet goed opgewarmd en sukkelde ik met overbelasting, waardoor ik mijn achillespees scheurde. Er volgde een operatie en een zware revalidatie. Er was eerst sprake dat ik pas halfweg april weer op de fiets zou kunnen zitten. Maar het herstel verliep beter dan verwacht en begin februari kon ik met een brace op een damesfiets rijden. Een paar weken later reed ik al met de mountainbike rond en sinds maart kon ik weer trainen met mijn koersfiets met klikpedalen, maar ik moet wel nog twee tot drie keer per week bij de kinesist langsgaan.”

Mentaal dipje

“Mentaal heb ik toch even een dipje gehad. Ik had enorm naar de Hel toegeleefd en daarnaast stond ik voor ruime tijd aan de kant. Heel mijn sociaal leven ligt in de sportwereld, maar plots moest ik gewoon in de zetel liggen. Nu weet ik heel goed dat dat niets voor mij is. Ik ben mijn vrouw ook enorm dankbaar voor haar steun in die periode. Het is ook niet eenvoudig geweest voor haar, zeker omdat ze er alleen voor stond in het gezin en mij ook nog eens naar de kine moest brengen. Gelukkig kan ik dit weekend opnieuw koersen”, aldus de elite zonder contract van vind! Cycling Project.

Ik ben mijn vrouw enorm dankbaar voor haar steun in die periode

Zaterdag start de Roeselarenaar zijn seizoen dus in de GP Debal op De Ruiter. “Het is plezant om voor eigen volk te kunnen hervatten. Of ik er klaar voor ben, weet ik niet. Op training gaat het goed, maar ik voel dat mijn linkerbeen nog niet optimaal is. Ook visueel is het nog heel goed merkbaar en ik vrees dat dat nog een tijdje het geval zal zijn. De koers op De Ruiter wordt dus vooral een test. Ik hoop op een gesloten koers, maar dat wordt niet evident op dat parcours. (lacht) Ik vrees dat het enorm afzien zal worden.”

Focus op Kasterlee

Hoog zijn de verwachtingen voor de rest van zijn seizoen niet meer. “Ik verwacht dat het moeilijk wordt om dit seizoen nog te presteren. Ik zal de rest van dit wegseizoen gebruiken om fysiek wezer in orde te geraken, om dan opnieuw aan de start te kunnen staan van de Hel van Kasterlee. Dat is mijn hoofddoel, zonder een plaats voor ogen te hebben. Ondertussen hoop ik de ploeg, die enorm goed bezig is met onder meer John-Ross Clauw en Briek Beuselinck, te kunnen helpen en zal ik mij met veel plezier opofferen voor mijn ploegmaats. Het zal deugd doen om opnieuw deel uit te maken van het team”, besluit Ward Vander Meiren. (SM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.