Wielerwedstrijd dames in Heule afgelast

© Stefaan Desfossez
© Stefaan Desfossez
Redactie KW

Voor de tweede maal op rij is organisator ‘Heule Rondt’ genoodzaakt om de grote prijs Tineke van Heule 2021 voor dames, die gepland was op zondag 15 maart, af te gelasten. De wielerwedstrijd is door de coronacrisis verdaagd naar 10 oktober. “We organiseren in plaats van de openingswedstrijd de finalewedstrijd van de nieuwe Ladies Youth Trophy editie 2021”, zegt Patrick Jolie, voorzitter van Heule Rondt.

Heule Rondt mag in Heule, de eerste wedstrijd van de Ladies Youth Trophy 2021 (powered by Cycling Vlaanderen) lanceren. Dit is een nieuw regelmatigheidscriterium met maar liefst 25 wedstrijden. De organisatoren mochten in het verleden al een reeks (vice-)wereldkampioenen uit het dameswielrennen op het podium de bloemen aanbieden zoals Amelie Diedericksen (DEN), Lotte Kopecky (B), Lucie Garner (UK), Megan Jastrab (USA) op het podium. Bijzonder is dat de rensters in Heule maximaal viermaal aan de start mogen verschijnen, tweemaal als nieuwelinge en tweemaal als juniore.

Noodgedwongen moeten de organisatoren zich neerleggen bij de beslissing van de federale regering en de regeringen van de deelstaten. Samen met het overlegcomité besloten ze om het besluit van 28 oktober 2020 te verlengen tot 1 april 2021. Alleen professionele wedstrijden mogen, mits toestemming van de bevoegde minister en in overleg met de experten doorgaan. “We begrijpen deze nieuwe afgelasting maar betreuren die”, aldus Jolie.

“We hopen dat vanaf april ook het wielerseizoen voor de jongeren kan heropstarten en we wensen onze collega’s organisatoren alle succes toe”, zegt de voorzitter van Heule Rondt.” Hopelijk blijven we gevrijwaard van nieuwe tegenslagen.” (CHH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.