Julie Sap van de Kallemoeie Triatlon naar BK tijdrijden

Julie Sap en Louis Naeyaert werden zondag in de Kallemoeie Triatlon beiden vierde en eerste provinciegenoot.© ACR
Julie Sap en Louis Naeyaert werden zondag in de Kallemoeie Triatlon beiden vierde en eerste provinciegenoot.© ACR
Redactie KW

Het zijn drukke dagen voor Julie Sap. Zondag werd ze in haar woonplaats Beernem eerste West-Vlaamse tijdens de Kallemoeie Triatlon en komende woensdag 16 juni neemt ze in het wielrennen deel aan het BK tijdrijden op de weg in Ingelmunster.

Het Belgisch tijdritkampioenschap is dit jaar aan haar 24ste editie toe, waarin onder andere Leif Hoste als een West-Vlaming drie titels op zijn palmares kon schrijven. Wout Van Aert won de titel in 2018 en 2019, maar een derde zal er voorlopig niet bijkomen. Na zijn blindedarmontsteking wil de Kempenaar zijn hoogtestage in Frankrijk zo lang mogelijk houden om in een zo goed mogelijke conditie aan de start van de Ronde van Frankrijk te komen.

Bij de vrouwen is de West-Vlaamse Ann-Sophie Duyck recordhoudster met maar liefst vijf opeenvolgende titels. De voorbije twee jaar ging het goud naar Lotte Kopecky. Zij kan woensdag wel voor een derde zorgen. Naast haar verschijnen er enkele triatleten aan de start, zoals Sara Van De Vel die nu alles op het koersen wil zetten.

Spannend voor Julie

Ook jeugdambtenaar Julie Sap neemt na de triatlon, op vraag van haar trainer Tom Vandenbussche, deel aan het BK tijdrijden dat ook Izegem doorkruist. “Ik heb een licentie genomen met de bedoeling om alle testtijdritten mee te doen, zoals het provinciaal kampioenschap. Omdat dit door corona werd uitgesteld, is het meteen het BK geworden”, vertelt de 29-jarige Beernemse. “Het is moeilijk te voorspellen wat het voor mij wordt. Het is mijn eerste wedstrijd met een licentie en meteen een Belgisch kampioenschap. Dit maakt het wel spannend.”

Knappe prestatie

Julie deed in het verleden mee aan recreatieve tijdritten. Als triatleet is het fietsen uiteraard haar beste discipline. Zondag had ze met de Kallemoeie Triatlon een thuiswedstrijd waar ze per fiets in eigen dorp Sint-Joris een knappe prestatie neerzette. Ze werd uiteindelijk vierde en eerste West-Vlaamse. “Het lopen ging iets minder, maar met de wedstrijd van woensdag die er aankomt begon ik te doseren en ik wist dat Lore Vanclooster, toch niet de minste, na mij zou finishen.”

Ik had mij wat mispakt. De inspanning tijdens het fietsen moest ik bekopen – Louis Naeyaert

Bij de mannen werd Bruggeling Louis Naeyaert tevens vierde en eerste provinciegenoot. “Het fietsen ging hard. Er waren er veel die voluit gingen. Ik heb duidelijk nog werk. Het lopen ging na vier, vijf kilometer moeizamer. Ik was iets te fel gestart. Halverwege dacht ik: een triatlon is geen koers met daarna een loopwedstrijd. Ik had mij wat mispakt. De inspanning tijdens het fietsen moest ik bekopen”, aldus Naeyaert. Hij start zaterdag in de halve triatlon in Lievegem. “Dit is iets waar ik mij wil op richten, die BRO.GO-series of het circuit van Sam Govaert. Dat steekt goed in elkaar. Met SMO ga ik ook nog wat T3-wedstrijden doen met hier en daar een wedstrijd zoals deze hier in Beernem.” (ACR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.