Beloften Shari Bossuyt en Julie De Wilde eindigen in tijdrit in top 10

Shari Bossuyt. © (Foto VDB)

De Belgische U23-rensters Shari Bossuyt en Julie De Wilde zijn donderdag als zevende en negende geëindigd in de Europese kampioenschappen tijdrijden in het Italiaanse Trente. De Europese beloftetitel ging naar thuisrijdster Vittoria Guazzini.

De 20-jarige Guazzini, eerder dit jaar vierde in Dwars door Vlaanderen en een voormalig Europees tijdritkampioene bij de juniores, deed 29:02 over de tijdrit van 22,4 kilometer in Trente, en was daarmee 0:39 sneller dan de Duitse Hannah Ludwig, die zilver veroverde. Een andere Italiaanse, Elena Pirrone, finishte op 0:46 en was daarmee derde.

De 21-jarige West-Vlaamse Bossuyt gaf 58 seconden toe op Guazzini, de amper 18-jarige Oost-Vlaamse Julie De Wilde 1:14. De Nederlandse veldrijdster Shirin van Anrooij finishte tussen de twee Belgische deelneemsters in. In totaal waren er 28 deelneemsters.

Later op de dag rijden ook de mannen-elite, de vrouwen-elite en de mannen U23 hun tijdrit voor de Europese titel in Trente.

Bossuyt kon leven met de zevende stek. “Op dit parcours lagen er veel lange rechte stukken, ik houd er meer van als het wat technischer is”, zegt ze. “Vorig jaar was de tijdrit iets meer op mijn lijf geschreven.”

Vrijdag staat al de wegrit op het programma. De wegrit omvat 80,8 km voor de beloften. “Het wordt kantje boordje”, zegt ze. “Het is slechts 80 km, maar het wordt wel lastig. Ik kan het moeilijk voorspellen. Ofwel kan ik net wel volgen, ofwel net niet. Ik ga alleszins mijn best doen. Afgelopen weekend reed ik ook een lastige wedstrijd en toen lukte het me wel en reed ik een goede koers. Hopelijk is dat morgen ook het geval. Of ik de tijdrit van vandaag nog zal voelen in de benen? Ik denk van niet. Het maakt niet veel uit, want de toppers deden ook vandaag mee in de tijdrit.”

Aan het WK tijdrijden bij de elite op het WK in eigen land later deze maand denkt Bossuyt niet. Er is nog een plek vacant, een beslissing wordt genomen na het EK. “Dat WK is niets voor mij”, eindigt ze. “Het gaat om een elite-wedstrijd, er is geen koers voor beloften. Ik doe wel al mee aan de mixed team relay en daar starten we met een sterke Belgische ploeg.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.