Amalia Dewaele rijdt volgende week PK in eigen Otegem: “Zeg natuurlijk nooit nooit”

Amalia Dewaele combineert de weg met het veld. (foto Coghe) © GINO COGHE Foto Coghe
Redactie KW

Dame nieuwelinge Amalia Dewaele is aan een goed seizoen bezig. Ze boekte zelfs haar eerste ‘echte’ overwinning. Naar eigen zeggen is de vorm echter nog niet 100% en zit er nog progressie op, dus misschien komen er nog wel zulke uitschieters. Hopelijk iets voor volgende week op het provinciaal kampioenschap, dat voor Amalia een echte thuiskoers is.

“Volgende week zaterdag is er inderdaad het West-Vlaams kampioenschap in m’n eigen Otegem. Zo’n thuiskoers is natuurlijk altijd tof, ik ken het parcours op m’n duimpje, dus ik ben wel gemotiveerd. Of ik kans maak op de titel? Zeg natuurlijk nooit nooit, maar het zal wel moeilijk worden. Eerlijk gezegd zitten er wel betere meisjes in het peloton op dit moment, maar ik zeg niet dat bijvoorbeeld een podiumplaats uitgesloten is”, verklaart de renster van Gaverzicht-Be Okay. In oktober is er voor haar ook nog het Vlaams kampioenschap in Beernem.

Eerste zege ooit

Eind juni behaalde de tweedejaarsnieuwelinge haar eerste ‘echte’ overwinning op de weg in Vlamertinge. “Ik was bij de aspiranten al wel eens beste meisje geweest, maar dat was toen op drie deelneemsters. Dit jaar was er wel een mooi deelnemersveld. Heel eerlijk: ik had het nooit verwacht, maar door goed voorin het peloton mee te rijden kon ik meesurfen op de sprinttrein van de meisjes van Doltcini en op het juiste moment vol gaan sprinten.”

Amalia koers niet enkel op de weg, maar doet tijdens de winter ook aan cyclocross. “Op dit moment probeer ik ze zo goed mogelijk te combineren, want ik wil nog niet gaan focussen op één bepaalde discipline. Aangezien het Vlaams kampioenschap op de weg nu nog in oktober verreden wordt, zal ik pas in de loop van november beginnen crossen.”

(Robin Rosseeuw)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.