Zulte nog tot en met 2024 etappeplaats van Baloise Ladies Tour

Vorig jaar won de Duitse Lisa Klein de wedstrijd. © Facebook Baloise Ladies Tour
Bron: Belga

De Oost-Vlaamse gemeente Zulte zal ook de komende drie jaar deel uitmaken van het rittenschema van de Baloise Ladies Tour (WE 2.1), de vroegere BeNe Ladies Tour. Deze Belgisch-Nederlandse rittenkoers wordt bovendien volgend jaar uitgebreid naar vijf in plaats van vier wedstrijddagen. De Baloise Ladies Tour wordt in 2022 gereden van woensdag 13 tot en met zondag 17 juli. Het peloton zakt naar Zulte af op dag twee.

“We zijn uiteraard blij dat Zulte zich langer bindt aan de Baloise Ladies Tour. Ook vanuit de organisatie was het heel constructief en professioneel samenwerken met alle diensten van de gemeente Zulte. We streven naar langdurige overeenkomsten, wat de maturiteit van een organisatie als de Baloise Ladies Tour ten goede komt. We zijn Zulte dankbaar dat het volop gelooft in de ontwikkeling van het vrouwenwielrennen”, geeft organisator Geert Stevens mee.

Echt wielerfeest

“We blikken met een grote tevredenheid terug aan onze voorbije deelname aan de Baloise Ladies Tour. De wedstrijd kreeg bovendien veel aandacht in de media en dat zette onze gemeente nadrukkelijk op de wielerkaart. We willen hier de volgende jaren verder op inzetten en willen samen met de Baloise Ladies Tour groeien in de wielerbeleving”, aldus burgemeester Simon Lagrange van Zulte.

“In die optiek past een verlengde samenwerking van drie jaar. Vanaf volgend jaar willen we ook nog meer inzetten op de randanimatie, wat tijdens de vorige editie, door de scherpe coronavoorschriften niet mogelijk was. Zo zal de Baloise Ladies Tour nog meer een echt wielerfeest voor onze gemeente worden.”

Voorbereiding op Ronde van Frankrijk

De Baloise Ladies Tour is de laatste voorbereidingswedstrijd voor de Ronde van Frankrijk voor vrouwen die op 24 juli van start gaat in Parijs. De jongste editie van deze Belgisch-Nederlandse rittenkoers werd gewonnen door Lisa Klein. De Duitse volgde zichzelf op als eindlaureate.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.