WK-selectie elite vrouwen kleurt West-Vlaams

Ann-Sophie Duyck, Jesse Vandenbulcke en Julie Van De Velde vormden in 2019 het podium op het Belgisch kampioenschap. © BELGA/DAVID STOCKMAN

Met Shari Bossuyt uit Bellegem, Valerie Demey uit Oostkamp, Jesse Vandenbulcke uit Geluwe en Julie Van de Velde uit Aartrijke kleurt de selectie voor het WK wielrennen later deze maand in Knokke-Heist-Brugge (tijdrit) en Antwerpen-Leuven (wegrit) opvallend West-Vlaams. Ook Ann-Sophie Duyck uit Harelbeke maakt nog kans op een selectie.

Lotte Kopecky, die zondag de slotrit won in de Challenge by La Vuelta, wordt op zaterdag 25 september in de WK-wegrit voor vrouwen, over 157,7 km tussen Antwerpen en Leuven, gesteund door Jolien D’hoore, Shari Bossuyt, Kim De Baat, Valerie Demey en Jesse Vandenbulcke.

Julie Van de Velde in tijdrit

“Het is normaal dat Lotte de absolute kopvrouw is. Dit seizoen heeft ze opnieuw getoond dat ze tot de wereldtop behoort”, verklaarde bondscoach Ludwig Willems maandag op de hoofdzetel van Belgian Cycling in Tubeke.

Julie Van de Velde neemt op maandag 20 september de tijdrit, over 30,3 km van Knokke-Heist naar Brugge, voor haar rekening. Na het EK van deze week in het Italiaanse Trentino wordt nog een tweede naam gekozen uit het drietal Julie De Wilde, Ann-Sophie Duyck en Sara Van de Vel.

Volgens bondscoach Sven Vanthourenhout beschikt België ook over een sterke ploeg in de Mixed Team Relay, met Victor Campenaerts, Yves Lampaert, Ben Hermans, Lotte Kopecky, Jolien D’hoore en Shari Bossuyt.

“We moeten het niet onder stoelen of banken steken. We hebben er alles aan gedaan om voor een medaille te gaan in Brugge. Ik denk dat we een mooi uitgebalanceerd team hebben”, aldus Vanthourenhout. Dit onderdeel is voorzien op woensdag 22 september.

Twee West-Vlaamse mannen

Bij de mannen zijn West-Vlamingen Yves Lampaert en Tim Declercq geselecteerd voor de wegrit.

Tot slot behoort Thibau Nys tot de vijf geselecteerde beloften voor de wegrit. Arnaud De Lie en Florian Vermeersch zijn normaal gezien de kopmannen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.