Shari Bossuyt wil in Roubaix bevestigen, alles mag voor Nicky Degrendele

Nicky Degrendele. © (Foto BELGA)

Nicky Degrendele kijkt uit naar de start van het WK baanwielrennen, volgende week (20-24 oktober) in het Franse Roubaix. “Niks moet en alles mag”, blikte de 25-jarige wereldkampioene op de keirin in 2018 woensdag op een persmoment in het Wielercentrum Eddy Merckx in Gent vooruit. “Ik wil vooral plezier beleven.”

Degrendele komt uit een sportief moeilijke periode. De West-Vlaamse greep naast een ticket voor de Olympische Spelen in Tokio maar timmert aan de weg terug. Vorige week eindigde ze als vijfde in de finale van de keirin op het EK in Zwitserland. “Ik hou een goed gevoel over aan dat EK”, verklaarde Degrendele. “Na anderhalf jaar met nauwelijks koersen doet het echt deugd om weer competities af te werken. Ik heb er alles aan gedaan om zo fit mogelijk voor de dag te komen. Wat ik als een goed WK-resultaat zie? Moeilijk om vooraf te zeggen, veel hangt af van het wedstrijdverloop. Maar ik wil me helemaal geven.”

Shari Bossuyt kroonde zich vorige week tot Europees vicekampioene in de puntenkoers. “Dat goede gevoel wil ik naar Roubaix meepakken”, vertelde de 21-jarige Bossuyt, die normaal de ploegkoers zal rijden met Katrijn De Clercq. “Het wordt belangrijk om goed vooraan te zitten en attent te rijden. Ik trek naar Roubaix om een mooie prestatie neer te zetten. Stiekem droom ik van een plek in de top acht.”

De West-Vlaamse reed dit najaar al zowel het EK als WK op de weg maar denkt niet dat de vermoeidheid parten zal spelen. “Het zijn fysiek en mentaal lange maanden, maar ik voel me goed. Het EK is goed verlopen en geeft vertrouwen.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.