Saartje Vandenbroucke opnieuw provinciaal kampioen

Saartje Vandenbroucke, Fenna Vanhoutte en Mieke Docx vormen de topdrie in Hulste. © (Foto IV)
Redactie KW

Het West-Vlaams kampioenschap voor dames elite werd in Hulste een titelstrijd in mineur. Eerst was en het forfait van de plaatselijke favoriete Ann-Sophie Duyck. Zij is inmiddels als geselecteerde naar Trento afgereisd waar volgende week het EK tijdrijden wordt betwist.

Bij Sportvereniging Hulste zat men met nog iets verveeld. Toen de achterstand op het koptrio met winnares Jolien D’Hoore, de als tweede afgevlagde Kim De Baat en de Nederlandse Rosalie Van Der Wolf op de derde plaats tot ruim drie minuten was opgelopen besliste de jury om het peloton vroegtijdig te laten sprinten voor de vierde plaats. Vooraf werden zij door de speaker hiervan wel op de hoogte gebracht.

Saartje Vandenbroucke toonde zich in deze spurt de snelste van het lot. Fenna Vanhoutte zorgde voor zilver en Mieke Docx voor brons. “De ambitie was er om hier in Hulste mijn provinciale titel te hernieuwen “, aldus Vandenbroucke. “Het is de bevestiging van een seizoen waarin met winst in Perwez naast een vierde plaats in Nokere het naar wens liep.” (IV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.