Plensbui verstoort natourcriterium in Boezinge

© (Foto RLa)
Redactie KW

De Koninklijke Wielerclub de Sasspurters Boezinge stond met het avondcriterium voor heren 1.18 open en dames elite in de Boezingse kermisweek weer in voor een puike organisatie. De hemelsluizen bleven dicht tot halverwege de dameswedstrijd.

37 deelnemers verschenen op maandagavond 26 juli aan de start van de afwachtingswedstrijd voor heren 1.18 open in de Boezingse Brugstraat voor 40 rondjes of 68 kilometer. De regionale John-Ross Clauw en Ieperling Bram Deroo konden in het begin van de race een paar premies meepikken, maar in ronde 17 gingen Gerben Kuypers uit Nieuwpoort en Maxime Vantomme aan de haal en deelden de rest van de premies. In de laatste ronde kon de gewezen Zillebekenaar, nu woonachtig in Wervik, zijn laatste concurrent afschudden. De Amerikaan Lucas Eamon sprintte zich naar de laatste podiumplek.

© (Foto RLa)

Ondanks de olympische spelen mocht de organisatie toch wat mooie namen noteren op het inschrijvingsblad voor het criterium dames elite met een paar nationale toppers. Belgische kampioen U23 Alana Castrique, BK Clubteams Ellen Van Loy, ex-Belgisch kampioene Jesse Vandebulcke en de Ieperse Isabel Vandewalle maakten er een snelle wedstrijd van. Een gelijkaardig scenario bleek zich af te spelen : al vroeg in de koers ontrokken ex-triatlete Sara Van De Vel en de Zuid-Afrikaanse Kerry Jonker zich van het peloton. Pas op 9 ronden van het einde, en nadat plots de hemelsluizen opengingen, werd het duo bijgehaald door een trio dat uiteindelijk de podiumplaatsen in de sprint zou bezetten: Josie Nelson (GBR) haalde het voor Alana Castrique uit Ploegsteert en de Ierse Elien McDermotte. (RLa)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.