Julie Van de Velde is ontgoocheld na 22e plaats in tijdrit

“Ik had niet de power in de benen die ik nodig had. Het was echt wel afzien onderweg”, getuigt Van de Velde over haar prestatie. © DIRK WAEM BELGA
Redactie KW

In haar derde WK tijdrijden zette Julie Van de Velde eenzelfde resultaat neer als vorig jaar: 22e. Daar was de Aartrijkse niet echt tevreden mee. “Ik ben ontgoocheld”, klonk het na afloop. “Ik kon mijn vooropgestelde wattages niet trappen onderweg. Dat was wel vervelend. Ik had niet de power in de benen die ik nodig had. Het was echt wel afzien onderweg. Vooral door de vele bochten in het parcours. Na elke bocht moet je opnieuw optrekken en dat maakt het moeilijk om opnieuw in je ritme te komen.”

De vrouwen legden in het Australische Wollongong dezelfde afstand af als de heren elite. “Nooit eerder werkte ik zo’n lange tijdrit af”, vervolgde Van de Velde na haar race over 34,2 km. “Dat voelde ik wel in de benen. Ik heb alles gegeven wat ik in me had, maar het gevoel was niet top onderweg en dat is wel frustrerend dat je niet de waardes kan trappen die je wil. Ik ben ontgoocheld met dit resultaat.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.