Julie Van de Velde eindigt als 42e: “Ik had graag nog wat meer gedaan”

© (Foto BELGA)
Bron: Belga

Julie Van de Velde was zondag de tweede Belgische aan de aankomst van de olympische wegrit in Tokio. “Ik had graag nog wat meer gedaan”, vertelde de 28-jarige Aartrijkse na haar wedstrijd.

Lotte Kopecky pakte zondag net naast een olympische medaille met een vierde plaats. Van de twee Belgische vrouwen in haar steun bereikte enkel Van de Velde (42e) ook de aankomst. Zij was vooraf als knecht aangeduid en deed vooral in de eerste wedstrijdhelft veel werk.

“Op de lange klim was ik eerst net niet mee, maar ik kon terugkomen omdat het vooraan stilviel”, aldus Van de Velde. “Maar in de afdaling heb ik helaas moeten lossen. Daar ben ik heel ontgoocheld over. Ik had graag nog meer gedaan. Maar daarvoor heb ik wel goed werk geleverd, hoop ik.”

“Voor Lotte is het superjammer. Vierde is de meest ondankbare plaats. Maar ik denk dat ze toch superfier mag zijn met zo’n wedstrijd. Ze heeft deze week op training nog een paar ‘recordjes’ gereden. Ik denk dat ze dus heel goed in vorm is, en dat er heel veel mogelijk is op de piste.”

Van de Velde verdedigt komende woensdag nog de Belgische eer in de olympische tijdrit. “Het is een unieke belevenis om erbij te zijn op deze Olympische Spelen. Ik ben erg dankbaar voor de kans die ik gekregen heb.”

De derde Belgische in de wegrit, Valerie Demey, gaf op.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.