Jubileumeditie Gent-Wevelgem voor vrouwen krijgt opnieuw fantastisch deelnemersveld aan de start in Ieper

Het podium van de vorige editie, die uitzonderlijk in oktober werd gereden: Lotte Kopecky, Jolien D'Hoore en Lisa Brennauer.© BELGA/DAVID STOCKMAN
Het podium van de vorige editie, die uitzonderlijk in oktober werd gereden: Lotte Kopecky, Jolien D'Hoore en Lisa Brennauer.© BELGA/DAVID STOCKMAN

Gent-Wevelgem voor vrouwen is dit jaar aan een jubileumeditie toe. De tiende editie van deze klassieker krijgt een fantastisch deelnemersveld aan de start op zondag 28 maart. In de schaduw van de Menenpoort in Ieper zullen alle negen de WorldTeams hun opwachting maken.

Zij worden aangevuld met vijftien continentale UCI-ploegen. De eindmeet ligt nog steeds op de Vanackerestraat van Wevelgem.

SD Worx, de ploeg van wereldkampioene Anna van der Breggen en de winnares van vorig jaar Jolien D’hoore, staat dit jaar aan de start als ploeg van het hoogste niveau.

Lotte Kopecky

Het team neemt het onder meer op tegen Liv Racing, de nieuwe omgeving van Lotte Kopecky, vorig jaar tweede. Ook Ale’ BTC Ljubljana, de ploeg van ex-winnares Marta Bastianelli, Canyon/SRAM Racing, Trek-Segafredo en het Spaanse Movistar Team Women, dat deze winter Annemiek van Vleuten binnenhaalde, staan aan de start. Verder in het rijtje van de WorldTeams tekenen FDJ Nouvelle-Aquitaine Futuroscope, Team DSM en Team BikeExchange present.

De Nederlandse Kirsten Wild won in 2019 voor de tweede keer.© BELGA/YORICK JANSENS
De Nederlandse Kirsten Wild won in 2019 voor de tweede keer.© BELGA/YORICK JANSENS

Naast alle WorldTeams verschijnen nog eens vijftien continentale ploegen aan de start. Eén daarvan is Ceratizit-WNT, het team van tweevoudig winnares Kirsten Wild en Lisa Brennauer, die vorig jaar het laatste plekje op het podium wist te versieren.

Deelnemende ploegen aan Gent-Wevelgem voor vrouwen:

WorldTeams:

Alé BTC Ljubljana, Canyon/SRAM, FDJ Nouvelle Aquitaine, LIV Racing, Movistar, BikeExchange, Team DSM, SD Worx, Trek-Segafredo.

Continentale ploegen:

Arkéa, Bingoal Casino-Chevalmeire, Ceratzit-WNT, Ciclismo Mundial, Doltcini-Van Eyck, Drops-Le Col Supporterd by Tempur, Hitec Products, Lotto Soudal Ladies, Multum Accountants, NXTG, Parkhotel Valkenburg, Jumbo-Visma, Rupelcleaning-Champion Lubricants, Tibco-Silicon Valley, Valcar-Travel & Service.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.