Elite Jade Lenaers zet volgend seizoen een stap terug en gaat zich eerst focussen op haar studies

Jade Lenaers verlaat straks Doltcini-Van Eyck-Proximus. © Wouter Meeus foto WME
Redactie KW

De 19-jarige Jade Lenaers zet een stap terug. Volgend jaar zal ze niet meer bij UCI-team Doltcini-Van Eyck-Proximus rijden. Wellicht gaat de studente lichamelijke opvoeding en bewegingsrecreatie naar het clubteam S-Bikes Doltcini.

“Op training heb ik het gevoel dat ik een stap heb gezet, toch is mijn seizoen niet verlopen zoals ik had gehoopt”, geeft de 19-jarige Markegemse toe. “Door de pandemie zijn het twee rare jaren. Vorig jaar hebben we niet veel kunnen koersen, dit jaar duurde het ook lang voor we groen licht kregen. Het koersritme vinden was niet eenvoudig. De grote klassiekers heb ik niet gereden, enkele manches van de Lotto Cycling Cup wel. Een uitschieter is er niet gekomen. Van de ploeg kreeg ik de vraag om dinsdag Binche-Chimay-Binche te rijden, maar in combinatie met school was dat niet mogelijk.”

Piste of veld?

Tijdens de pandemie kwam Lenaers tot inzicht dat ze best meer studiepunten opneemt. Om sneller haar bachelordiploma te halen. “Toch liever wat rapper afstuderen. Begin dit jaar dacht ik dat we ook dit seizoen weinig zouden kunnen koersen. Eens ik het diploma heb, kan ik nog altijd koersen. Je moet voor jezelf een beetje redelijk zijn. Ik heb vier jaar bij Doltcini-Van Eyck-Proximus gereden: twee bij de jeugd, twee bij de elite. Vier leuke jaren, maar nu is het tijd voor iets anders.”

Het wordt een clubteam, maar Lenaers mag niet zeggen welk. Bij haar huidige ploeg vermoeden ze dat het S-Bikes Doltcini, de Oost-Vlaamse ploeg van Jérôme Baugnies en Julien Van den Brande, wordt. Vermoedelijk speldt ze zondag in Heule nog eens een rugnummer op. Ook al is het van 19 september in Stekene geleden dat ze koerste. “Deze winter ga ik zeker competitie doen, maar ik twijfel tussen de piste en het veldrijden. Vroeger heb ik enkele crossen gereden. Vond ik super. Het is eens iets anders. Een beetje afwisseling is interessant.” (HF)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.