Balsamo snelt in eigen land naar zege en wint Trofeo Binda

De Italiaanse Elisa Balsamo won in eigen land de Trofeo Binda. © BELGA

De Italiaanse Elisa Balsamo heeft de Trofeo Binda gewonnen. De wereldkampioene haalde het na 141,8 km in Cittiglio in de sprint met een kleine groep voor haar landgenotes Sofia Bertizzolo (UAE Team Emirates) en Soraya Paladin (Canyon/SRAM Racing).

Voor de derde wedstrijd in de World Tour bij de vrouwen keerde het peloton opnieuw terug naar Italië. Geen Lotte Kopecky, de leider in de Wereldbeker, maar wel een resem andere toppers. Drie rensters kozen al vroeg voor de vlucht vooruit: Michaela Drummond, Gulnaz Khatuntseva en Giorgio Vettorello reden een mooie bonus bij elkaar, maar het peloton zorgde ervoor dat die nooit te hoog kwam.

Toen de bonus nog 33 seconden bedroeg, werd de wedstrijd na 89 km even stopgezet wegens een auto-ongeval met twee wagens op het parcours. De vrouwen konden niet voort, de koplopers en het peloton werden omgeleid.

Wedstrijd herbegint

Na deze pauze zouden de vluchters het niet lang meer uitzingen, de wedstrijd herbegon na de hergroepering.

Het moment voor Shirin van Anrooij om in de aanval te trekken. Ze kreeg enkele rensters met zich mee, maar het peloton, intussen nog 40 rensters sterk, liet niet begaan. Het regende daarna aanvallen, maar Trek-Segafredo roerde zich telkens en wilde het tot een sprint laten komen. Dat lukte en in die sprint toonde de wereldkampioene haar snelle benen, goed voor haar tweede zege van het seizoen.

(BELGA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.