D’hoore en Kopecky tiende na dramatische wedstrijd

© JASPER JACOBS BELGA
Bron: Belga

Lotte Kopecky en Jolien D’hoore zijn vrijdag als tiende geëindigd in de ploegkoers op de Olympische Spelen in Tokio. De Belgische vrouwen reden een dramatische wedstrijd. Ze behaalden slechts twee puntjes, in de zevende sprint, en kwamen verder niet in de race voor. Kopecky en D’hoore vielen beiden een keer en liepen ook nog een verliesronde op.

Een medaille zat er dus nooit in voor Lotte Kopecky en Jolien D’hoore. Groot-Brittannië, met Katie Archibald en Laura Kenny, was de hele race baas en won met 78 punten. Voor Kenny was het haar vijfde olympisch goud na winst in het omnium en de ploegachtervolging in 2012 en 2016.

De Deense vrouwen Amalie Dideriksen en Julie Leth sprokkelden als tweede 35 punten, Rusland (Gulnaz Khatuntseva en Mariia Novolodskaia) werd derde met 26 punten. De Nederlandse favorieten Kirsten Wild en Amy Pieters werden tegenvallend vierde met 21 punten. België eindigde door de verliesronde met -18 punten.

© BELGA

De 31-jarige D’hoore en de 25-jarige Kopecky werden eerder samen Europees (2016) en wereldkampioen (2017) ploegkoers. Eerder op deze Spelen werd Kopecky vierde in de wegrit. Zondag werkt ze op de Izu Velodrome nog het omnium af. Jolien D’hoore veroverde vijf jaar geleden op de Spelen in Rio de Janeiro brons in het omnium.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.