Vrijdag jubileumeditie van Koolskamp Koers

In 2011 won Marcel Kittel in Koolskamp © KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Redactie KW

Vrijdag blaast het Kampioenschap van Vlaanderen in Koolskamp (1.1) honderd kaarsjes uit en daarmee is het net een jaar ouder dan zijn grotere broer, de Ronde van Vlaanderen.

De organisatoren wisten voor deze jubileumuitgave 25 ploegen aan te trekken waarvan er met Etixx-Quick Step, Lotto-Soudal, Trek, Giant-Alpecin, FDJ, Tinkoff-Saxo en AG2R La Mondiale zeven het WorldTour-statuut hebben.

“Ondanks de start van het WK in Richmond hebben we hier toch zeven WorldTour-teams aan de start, dat is er zelfs een meer dan vorig jaar. Maar het was inderdaad niet simpel een degelijk deelnemersveld bijeen te krijgen nu een pak renners in volle voorbereiding zijn op het wereldkampioenschap”, stelde organisator Wim David.

“De strijd voor onze leeuwentrui zou wel eens heel boeiend kunnen worden. Met Marcel Kittel (2011) en Jens Debusschere (2013) komen er twee ex-winnaars aan de start van ons Kampioenschap van Vlaanderen. Vooral laatstgenoemde blijkt in goede conditie te zitten, anders win je de GP van Wallonië niet. Maar er komen nog andere kleppers naar Koolskamp. Zo is er de deelname van Belgisch kampioen Preben Van Hecke, Dylan Groenewegen, Danny van Poppel, Yauheni Hutarovich, Romain Feillu, Samuel Dumoulin, Francesco Chicchin, Matteo Tosatto, Gianni Meersman en Guillaume Van Keirsbulck.”

Aan het parcours werd voor deze jubileumeditie niet gesleuteld. “Onze omloop is al jaren dezelfde en heeft zijn waarde al meermaals bewezen”, gaf koersdirecteur Patrick Provoost mee. “Het startsein wordt om 13 uur gegeven op het dorpsplein van Koolskamp van waaruit wij richting de 600 meter lange kasseizone van de Bruggesteenweg rijden. Via Egem wordt Pittem aangedaan om zo weer naar Koolskamp te trekken waar de eindmeet getrokken ligt op de Tieltsestraat.”

Vorig jaar was de Fransman Arnaud Démare de beste in Koolskamp.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier