Voor de eerste keer: onze drie West-Vlaamse wielertips voor het openingsweekend

Stijn Moerman en Tom Vandenbussche

Vanaf deze week geven we elke vrijdag onze drie tips van West-Vlaamse wielrenners waarvan wij verwachten dat ze komend weekend zullen scoren. Deze week viel ons oog op profrenner Tom Devriendt, belofte Edward Planckaert en junior Jari Carpentier. Waarom? Lees je hieronder.

Tom Devriendt

1

Voor de eerste keer: onze drie West-Vlaamse wielertips voor het openingsweekend

Profrenner Tom Devriendt (24) uit Otegem kan de verrassing van het Vlaams openingsweekend worden. De uitgeweken Veurnenaar – door zijn ploegleider bij de beloften Wim Feys ooit “een toekomstige topspurter” genoemd, kon pas eind 2014 (vrij laat én vrij onverwachts) de stap naar de profs zetten. Bij Wanty-Groupe Gobert bewees hij als neoprof achter al vlug uit het goede hout gesneden te zijn. In de voorbije Ster van Bessèges en Ruta del Sol liet hij bovendien hoopgevende dingen zien. In de Omloop Het Nieuwsblad en Kuurne-Brussel-Kuurne kan Tom wel eens gevaarlijk uit de hoek komen

Edward Planckaert

2

Voor de eerste keer: onze drie West-Vlaamse wielertips voor het openingsweekend
© Photo News

Belofterenner Edward Planckaert (21) uit Zwevegem is zondag in Gent-Staden een van de te kloppen mannen. Na een moeilijk debuut bij de beloften brak de broer van prof Baptiste en belofte Emiel vorig jaar helemaal door. Het leverde hem een overstap naar Lotto-Soudal U23 op. Afgelopen zondag schreef Edward prompt het clubkampioenschap in Ingelmunster op zijn naam. Talent, een eindsprint, koersdoorzicht… hij heeft het allemaal. Het is duidelijk: er zal zondag (en trouwens het hele seizoen) met Planckaert rekening gehouden moeten worden.

Jari Carpentier

3

Voor de eerste keer: onze drie West-Vlaamse wielertips voor het openingsweekend
© ROLAND DESMET

Junior Jari Carpentier (17) uit Langemark-Sint-Juliaan zal zondag ongetwijfeld met heel veel zin voor revanche aan de start van Kuurne-Brussel-Kuurne staan. Afgelopen zondag kwam Jari op het clubkampioenschap in Meulebeke immers zwaar ten val. Dat gebeurde toen hij het zegegebaar wilde maken, maar vervolgens door een windstoot uit balans werd gebracht. Prachtige beelden voor de neutrale wielerliefhebber, maar niet zo prettig voor het West-Vlaamse talent, dat door menig wielerkenner als een van de favorieten voor de eindzege in WestSprint naar voren wordt geschoven.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier