Volgt Peter Sagan zichzelf op in de E3?

Eerder deze week trok het peloton 'dwars door Vlaanderen' van Roeselare naar Waregem © BELGA
Redactie KW

Vrijdag wordt met de 58e editie van de E3 Harelbeke de eerste WorldTour-wedstrijd van het jaar in België gereden.

De E3 Harelbeke kreeg voor deze uitgave een grondige facelift en trekt door wegenwerken in het centrum van de stad voor zijn start- en aankomstsite naar het Forestierstadion aan de Stasegemsesteenweg.

De E3 Harelbeke wordt al jaren omschreven als ‘de mini-Ronde van Vlaanderen’. Zij Pasen 5 april een gooi doen naar de zege in Vlaanderens Mooiste komen vrijdag ook al eens piepen in Harelbeke. De koers op zich is er de laatste jaren niet minder lastig op geworden met zeventien hellingen. De eerste beklimming, de Katteberg, wacht al na 32 kilometer maar is niet meer dan een opwarmertje voor wat volgt met onder meer de Paterberg en de Oude Kwaremont.

Tiegemberg als laatste beklimming

Als tussendoortje krijgen de renners voor die twee laatst geciteerde bulten ook nog eens de kasseizones van de Paddestraat en de Haaghoek te verwerken. Met de Tiegemberg, op 18 kilometer van de finish, staat de laatste beklimming van de dag op de agenda, daarna gaat het in een rotvaart naar de nieuwe aankomstzone in de schaduw van het Forestierstadion.

Sagan, Cancellara of…

Daar kennen we meteen ook de opvolger van Peter Sagan. Naast de Slovaak is natuurlijk Fabian Cancellara dé te kloppen man. De Zwitser mocht in 2010, 2011 en 2013 het zegegebaar maken in Harelbeke. Wint Cancellara opnieuw, komt hij dicht in de buurt van het record van vijf eindzeges van Tom Boonen.

Met onder meer Jürgen Roelandts, Sep Vanmarcke, Lars Boom, Greg Van Avermaet, Alexander Kristoff, Edvald Boasson Hagen of John Degenkolb liggen echter nog wel enkele andere renners op de loer om de zegebloemen te pakken. De Belgische WorldTour-formaties Etixx-Quick.Step en Lotto-Soudal komen overigens met een pak Belgen aan de start. Bij EQS zijn er dat vijf (Keisse, Lampaert, Van Keirsbulck, Vandenbergh en Vermote), Lotto-Soudal doet het zelfs met zes landgenoten (Benoot, Boeckmans, De Bie, Dockx, Roelandts en Dennis Vandendert).

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier