Vlaamse Pijl komt niet in het gedrag ondanks weersomstandigheden

Redactie KW

Het bestuur van De Vlaamse Pijl heeft vrijdag besloten om de wedstrijd zaterdag niet af te gelasten.

“Bij ongewijzigde weersomstandigheden gaan we ervan uit dat de koers voor juniores en U23 en elite zonder contract zaterdag kan doorgaan”, zegt Carlo Daelman.

“Zaterdagochtend evalueren we de toestand met alle verantwoordelijken en wordt op tijd een definitieve beslissing genomen. Wij gaan er van uit dat de weergoden sport hoog in het vaandel dragen”, klinkt het nog.

De Vlaamse Pijl maakte sinds 2014 deel uit van de Driedaagse van West-Vlaanderen. Harelbeke was in 2014, 2015 en 2016 steevast de aankomstplaats van de eerste rit in lijn. Toen de rittenkoers in 2017 ophield te bestaan, namen de organisatoren van de Vlaamse Pijl een sabbatjaar.

Op 3 maart rijden de renners vanuit Harelbeke naar Ruien, waar met de Kluisberg de eerste beklimming van de dag wacht. Daarna volgen nog de Côte de Trieu, Oude Kwaremont, Paterberg, Varent en het Vossenhol om zo weer naar de Gentstraat in Harelbeke te trekken waar de eindmeet ligt. De Vlaamse Pijl “Memorial Philippe Vandendorpe” keert zo terug naar zijn roots, met een eendagskoers voor beloften (cat 1.2). De laatste winnaar van deze wedstrijd was de Nederlander Dylan Groenewegen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.