Vijf West-Vlaamse crossers naar WK in Tabor

© BELGA
Redactie KW

Bondscoach Rudy De Bie heeft vandaag zijn selectie voor het WK veldrijden in Tabor bekendgemaakt. Daarbij vijf West-Vlamingen: Klaas Vantornout, Gianni Vermeersch, Michael Vanthourenhout, Eli Iserbyt en Alessio Dhoore. Het WK in Tsjechië vindt plaats in het weekend van 31 januari en 1 februari.

Algemeen werd verwacht dat De Bie voor het laatste plaatsje bij de heren elite nog een week uitstel zou geven, maar dat is dus niet het geval. Gianni Vermeersch, die als junior al schitterde op het WK in Tabor, mag in zijn eerste seizoen als prof meteen mee naar de belangrijkste cross van het jaar. Uiteraard mag ook Belgisch kampioen Klaas Vantornout zich opmaken voor de regenboogstrijd.

Bij de beloften zal Michael Vanthourenhout uit Wingene onze eer moeten verdedigen. Jens Vandekinderen uit Torhout valt, ondanks zijn sterke prestaties van de voorbije weken, net naast de selectie. Ook tweedejaarsbelofte Nicolas Cleppe uit Ingelmunster is reserve.

Bij de juniores verschijnt Eli Iserbyt uit Bavikhove als topfavoriet aan de start. Ook Alessio Dhoore, een eerstejaars uit Assebroek, mag zich opmaken voor Tabor.

Bij de dames elite ten slotte is er in de vierkoppige selectie ook plaats voor Jolien Verschueren. De Oost-Vlaamse uit Kruishoutem werd geboren in Kortrijk en is kleuterjuf in Marke. (TVB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier