Viggo Van Neste mag terugblikken op geslaagd debuutseizoen bij nieuwelingen

Viggo Van Neste. © foto Coghe
Stijn Moerman

Ondanks alle coronaperikelen heeft de 15-jarige Viggo Van Neste zijn debuut bij de nieuwelingen niet gemist. De Oostkampenaar behaalde al twee overwinningen en voegde daar zondag op het BK in Affligem nog een zilveren medaille aan toe.

“Ik had nooit verwacht dat het zo goed zou gaan”, opent de nieuweling van Canguru-QTS-Air College CT. “Voor de lockdown had ik maar één wedstrijd kunnen rijden en mijn 57ste plaats in Sint-Maria-Lierde was niet zo denderend. Oké, er stond wel een internationaal deelnemersveld aan de start van deze zware wedstrijd, maar het heeft toch lang nagezinderd tijdens de lockdown. Ik was wat geschrokken en vroeg me af of het wel zou beteren…”

Die twijfels leken ongegrond, want sinds de herstart van de competitie is Van Neste bijna niet uit de top tien weg te slaan. In Heestert en Tielt mocht hij zelfs het zegegebaar maken. “Mijn vijfde plaats in Dikkebus, de eerste koers na de lockdown, was een enorme opsteker. Het is toch nog een mooi seizoen geworden, want naast die twee zeges heb ik bijna ieder weekend kunnen koersen. Een opsteker.”

Zilver op BK

Als kers op de taart behaalde hij zondag nog zilver op het BK in Affligem. “Meer zat er niet in, want iedereen wist dat Steffen De Schuyteneer dé topfavoriet was als de wedstrijd op een massasprint uitdraaide. We hebben nochtans alles geprobeerd om dat te voorkomen, maar het was onbegonnen werk. Niemand kreeg ook maar enige vrijheid. Dat ik blij was met de regen in de finale? (lacht) Dat klopt. Ik had me iets te warm aangekleed, waardoor ik in de finale te warm kreeg. Die regenbui kwam dus als geroepen”, aldus Viggo, die deelneemt aan het BK tijdrijden in Borlo, als die wedstrijd mag doorgaan.

Daarna is het tijd voor wat rust. “De fiets gaat dan twee tot drie weken aan de kant om dan op te bouwen richting een hopelijk normaal 2021. Ik zal deze winter af en toe eens een wedstrijdje op de piste meepikken, maar het is zeker niet de bedoeling om iedere week te gaan meedraaien. Daarnaast wil ik ook eens een beachrace meepikken. Ik heb dat nog nooit gedaan, maar ik hoor dat het een plezante afwisseling is in de voorbereiding. Als corona tenminste niet te veel roet in het eten gooit…”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.