Viggo Van Neste is de 48ste Keizer der Nieuwelingen in Tielt

© Foto Coghe
Redactie KW

In een spurt met drie toonde Oostkampenaar Viggo Van Neste (Canguru QTS Al) zich de snelste en mag zich Keizer der Nieuwelingen 2020 kronen.

Aan de start stonden 108 renners, waaronder eerstejaars kampioen van België Yoran Van Gucht en zeven renners uit het Tieltse. Zij maakten er een gesmaakte wedstrijd van die door de wind wel lastig was. De eerste ontsnapping kwam van Jarne Jonckheere en de latere winnaar Viggo Van Neste die op het einde van de derde ronde 25 seconden voorsprong telden. Dit duo werd uitgebreid met Nils Maerevoet, Niels De Clerck, Wout Vansteenkiste, Ugo Deweerd en Esteban Sorli.

In de zevende ronde moest deze laatste afhaken zodat de zes leiders een voorsprong hadden van 45 seconden op een achttal achtervolgers en ruim een minuut op het peloton op het einde van die ronde. Een ronde later lieten drie man hun vluchters in de steek. Bij het ingaan van de slotronde telden ze nog ruim een halve minuut voorsprong en konden ze spurten voor de overwinning. Er stond geen maat op Viggo Van Neste die won voor Niels De Clerck en Nils Maerevoet.

(WDV/foto GC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier