Ook de Belgische nationale selectie van bondscoach Kevin De Weert komt aan de start. Het parcours is een blauwdruk van dat van vorig jaar. Vanaf de Grote Markt van Halle trekt men via Gooik, Galmaarden, Geraardsbergen en Brakel naar Vloesberg waar na 45 kilometer koers met La Houppe de eerste helling van de dag op het menu staat. In Ronse wacht de Kanarieberg om na de Kruisberg, Hotond en Knokteberg een eerste keer de Tiegemberg aan te snijden.

Plaatselijke ronde én vier plaatselijke circuits

Na 101,9 kilometer wordt de aankomstzone op de Ingooigemstraat bereikt. Daar wordt eerst een plaatselijke ronde van 25 kilometer afgewerkt met daarin de beklimmingen van de Hellestraat, Tiegemberg en Holstraat. Daarna volgen nog eens vier plaatselijke circuits van elk 17,7 kilometer. Daarin is telkens de beklimming van de Tiegemberg opgenomen.

Vorig jaar ging de zege er naar de Fransman Arnaud Démare. Hij haalde het na een massasprint voor Edward Theuns en Iljo Keisse. Voor velen is deze Halle-Ingooigem de laatste rechte lijn als voorbereiding naar de nationale kampioenschappen die zondag volgen.

Zesde manche van de Belgian Cycling Cup

Halle-Ingooigem is de zesde manche van de Belgian Cycling Cup. De huidige leider in het regelmatigheidsklassement is de Nederlander Cees Bol. Hij telt 31 punten. Als tweede staat de Fransman Florian Sénéchal met 22 punten achter zijn naam. Rémi Cavagna staat derde met 20 punten, maar komt niet aan de start in Halle.

(Belga)