Victor Vaneeckhoutte toont zich als eerstejaars bij de nieuwelingen

Victor Vaneeckhoutte. © foto Coghe
Redactie KW

De 14-jarige Victor Vaneeckhoutte is bezig aan een goede campagne als eerstejaarsnieuweling. Met een aantal toptienplaatsen en een aanvallende koersstijl weet hij zich in elk geval te tonen.

“Het seizoen gaat eigenlijk beter dan ik verwacht had. De koersen zijn uiteraard zwaar, maar ik dacht dat ik meer moeite zou hebben. Ik kan echter mooi mee met het peloton en kan zelfs in de aanval gaan. Doseren blijkt mijn grootste werkpunt. Ik rijd doorgaans aanvallend en spaar mezelf niet, maar dan kan de uitslag natuurlijk soms tegenvallen. Op zich is dat niet erg, want door op die manier te koersen, word je als renner sterker. Het zijn niet de prestaties op korte termijn die tellen, we denken samen met de ploeg echt op de lange termijn. Het kan dus zeker geen kwaad om nu de tijd te nemen om te leren”, aldus de renner van Canguru-QTS-Air College CT.

Normaal had Victor zondag aan de start gestaan van de nieuwelingenwedstrijd in eigen Vichte, maar door de inmiddels gekende corona-omstandigheden is deze jammer genoeg afgelast. “Dat is natuurlijk jammer, maar het is ook geen drama, het is nu eenmaal zo. Voor de komende weken heb ik me voor zo veel mogelijk wedstrijden ingeschreven, in de hoop dat er hier en daar toch nog eentje doorgaat. Alle wedstrijden waarvoor ik me enkele weken geleden ingeschreven had, zijn al afgelast. Ik kijk vooral nog uit naar het Belgisch kampioenschap tijdrijden, dat nu verplaatst is naar oktober. Ook voor de komende pistemeetings in Rumbeke zal ik me nog inschrijven, omdat ik dat ook graag doe.”

Net als veel renners is de leerling van Rhizo College Zwevegem al aan het uitkijken naar volgend seizoen, dat hopelijk wat ‘normaal’ kan verlopen. “Ik wil me eens tonen in de klimkoersen. Dit jaar zijn ze allemaal afgelast, gelukkig hebben we met de ploeg er een vakantie-stage in de streek van de klimkoers van Vresse van kunnen maken.” De jaarlijkse vakantie van de familie leidt trouwens naar de Mont Ventoux, waar Victor al sinds zijn zevende jaarlijks de beklimming doet en overigens telkens zijn tijd weet te verbeteren. (RRK)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.