Verhuist Zwevegem Koerse van september naar pinksterweekend?

Redactie KW

De kans bestaat dat ‘Zwevegem Koerse’, al jaren traditioneel op de maandag van de kermis in september, zal verhuizen van datum.

De organisatoren zijn in onderhandeling met de mensen van het ‘Napoleon Games Criterium’, dat een tiental wedstrijden samenbrengt in een regelmatigheidscriterium. Zoals de zaken er nu voorstaan zou de wedstrijd gereden worden op de zaterdag van het pinksterweekend. De start zou gegeven worden in Kortrijk in het kader van de Sinksenfeesten. Daarna komen de renners richting Zwevegem, waar grotendeels het parcours van de ‘Grote Prijs Marcel Kint’ zal gevolgd worden.

De aankomst is evenwel niet meer voorzien in de Otegemstraat, maar zou in de omgeving van het tenniscentrum liggen. De wedstrijd zou, net als alle wedstrijden in dit criterium, rechtstreeks te volgen zijn op VTM.

De besprekingen zijn nog niet rond, maar zitten wel in een vergevorderd stadium. Het punt stond maandag ook op de agenda van het schepencollege. Er werd echter nog geen groen licht gegeven. De bijdrage van de gemeente zal enkele duizenden euro’s hoger liggen dan voorheen.

(GVH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier