Veldrijder Gianni Vermeersch derde in Dwars door het Hageland

© BELGA
Redactie KW

De renner van Corendon-Circus finishte als derde en moest enkel de Let Krists Neilands en de Italiaan Elia Viviani voor laten gaan.

“Als veldrijder liggen koersen zoals Dwars door het Hageland me wel”, vertelde Vermeersch. “De kopman was bij ons team natuurlijk Mathieu van der Poel. Dus was ik zelf met niet veel ambitie in Aarschot vertrokken. Ik ging in dienst rijden van Mathieu. Zeker toen we na de eerste passage op de Citadel van Diest in de aanval gingen met een ruime groep. Ook David van der Poel maakte daar deel van uit. Maar plots was Mathieu niet meer mee toen er opnieuw een afscheiding kwam. Ik ging dan maar zelf mijn kans, dit met een derde plaats tot gevolg.”

Vermeersch moest Elia Viviani, recent in de Giro goed voor vier ritzeges, voor laten gaan. “Ik ben volledig gerecupereerd uit de Ronde van Italië terug gekomen”, zei de Italiaan. “Na zo’n grote ronde is de conditie altijd top. Ik hou van dit soort wedstrijden, asfaltwegen afgewisseld met grindpaden en kleine hellingen. Daarom ook was ik er direct bij toen een eerste vlucht tot stand kwam. Er kwamen dan diverse schiftingen, tot Sean De Bie en Krists Neilands gingen aanvallen. Zij waren heel sterk. Vooral Neilands moet sterk geweest zijn, want hij reed nog eens lek in volle finale. Maar hij kon in zijn eentje voorop blijven. Die Let voerde een knap nummertje op”, besloot Viviani.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier