Veldrijder Dieter Vanthourenhout: stopt op … 30 december

Dieter Vanthourenhout. © belga
Redactie KW

Het zit er bijna op voor de 35-jarige Dieter Vanthourenhout. De Beernemnaar is bezig aan zijn laatste maanden in het veld. Zijn contract loopt bij Pauwels Sauzen-Bingoal af op 31 december. Vanthourenhout hoopte nog op een verlenging, maar krijgt die niet. “Na 14 jaar als prof wordt Bredene de laatste wedstrijd uit mijn carrière.”

“Het is mooi geweest”, zegt Dieter Vanthourenhout. “Na een profcarrière van 14 jaar heb ik er weinig problemen mee om afscheid te nemen. Ik heb van mijn hobby mijn beroep kunnen maken en lang mogen doen wat ik graag doe. Ondertussen zijn de plaatsjes een pak duurder geworden, veel profcrossers zijn er niet meer. Stoppen op 30 december, dat zal raar aanvoelen. Ik hoopte dat mijn ploeg mijn contract met een paar maandjes zou verlengen, want voor een andere ploeg rijden, zie ik ook niet zitten.”

“Of ik al een idee heb wat ik na mijn carrière ga doen? Niet echt. Ik ben wat aan het uitkijken. Ik heb houtbewerking gestudeerd, maar ik weet niet of dat nu nog iets voorstelt. En in de sport blijven, is ook niet gemakkelijk. Maar zover zijn we nog niet. Voorlopig geniet ik volop van mijn laatste maanden als crosser.”

Degelijk seizoen

Het is zeker niet zo dat de Beernemnaar aan een slecht seizoen bezig is. Zo reed hij in de Koppenbergcross naar een 12de plaats en behaalde hij in Zwitserland twee ereplaatsen: derde en zesde. “Conditioneel ben ik zeker in orde”, knikt Vanthourenhout. “Alleen heb ik al behoorlijk wat pech gekend. Afgelopen weekend, in Leuven, liep het voor geen meter. Mijn start was echt dramatisch. Ik geloof dat ik na de eerste ronde pas als 40ste doorkwam. Ik ben nog een aantal plaatsen kunnen opschuiven, maar toen begon mijn rug enorm op te spelen. Sinds Niel is daar iets ingeschoten. Doorgaan had niet veel zin meer en na een viertal ronden ben ik afgedraaid. Hopelijk ondervind ik er dit weekend minder last van.”

Uur lang afzien

Want zondag is er opnieuw cross. Dan verschijnt de Beernemnaar van Pauwels Sauzen-Bingoal aan de start in Merksplas, de vierde manche van de Telenet Superprestige. “Een nieuwe wedstrijd op de kalender. Normaal moest dit de tweede editie worden, maar in februari werd de cross afgelast wegens het hevige stormweer. En nu wordt het een wedstrijd zonder publiek. Op sportief vlak verandert er niet zoveel voor ons. Eens je gestart bent, is het een uur lang afzien. Maar je mist toch die sfeer en de toeschouwers. Het is leuker met hen erbij, maar we zijn al blij dat er nog gekoerst kan worden in deze coronatijden. We maken er het beste van”, besluit de oudere broer van Michael Vanthourenhout. (BVS)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten