Zwevegemse Justin Laevens zoekt dit jaar ook Franse crossen op

Justin Laevens. (foto VDB)
Redactie KW

Justin Laevens is zijn veldritseizoen goed gestart. Naar jaarlijkse gewoonte pikt hij er vooral de A-crossen uit, maar dit jaar zal hij ook geregeld wat crossen in Frankrijk opzoeken. Zo start hij zondag in de Cyclo Cross de la Ville in Auchy-les-Mines.

Voor een buitenstaander is er aan de resultaten van de Zwevegemnaar weinig bijzonders op te merken. “Plaatsen tussen de 30ste en 50ste stek zeggen inderdaad weinig, maar we mogen niet vergeten dat ik in België nog maar uitsluitend A-crossen gereden heb tussen de profs. Ik haal nu eenmaal meer voldoening uit zo’n grote cross dan uit een B-cross waar je met meer renners aan de start staat dan het kleine parcours aankan. Bij de profs zijn de parcoursen ook vaak lastiger en dat ligt me beter. Ten slotte is het voor de ploeg ook interessanter om de sponsors te kunnen tonen in grote wedstrijden.”

“Maar aangezien een mooie uitslag natuurlijk ook wel eens plezant is, zal ik deze winter ook op regelmatige basis crossen in Frankrijk rijden. Vorig weekend werd ik zesde in Abbeville op een zeer mooi golvend parcours, dus dat geeft natuurlijk ook een goed gevoel. Zo rijd je ook niet altijd tegen dezelfde renners”, voegt de 20-jarige sportman toe.

Doelen

Een van de doelen op zijn kalender was de Koppenbergcross van afgelopen maandag. “Dat is zowat elk jaar een cross waar ik enorm naar uitkijk, maar helaas werd ik deze keer toch wel wat te veel gedwarsboomd door materiaalpech. Een 54ste plaats was het resultaat. Als ik dan verder kijk naar crossen met een vergelijkbare lastigheidsgraad, dan denk ik bijvoorbeeld aan Gavere, of misschien ook wel het Belgisch kampioenschap in Middelkerke. Liever dat dan zo’n vlakke snelheidscross waarin je moet opletten dat je niet uit de bocht vliegt”, aldus de renner van Proximus-Alphamotorhomes-Doltcini.

Dit weekend staat er opnieuw een trip naar Frankrijk op het programma: zondag koerst de jongeman in Auchy-les-Mines.

In het dagelijkse leven werkt Justin halftijds als logistiek assistent patiëntenvervoer in AZ Groeninge. (RRK)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.