Zeker kampioenen aan de start op Hexia Cyclocross

Het sportkamp in de week voor de cyclocross is altijd een succes.©Stefaan Lernout Stefaan Lernout
Het sportkamp in de week voor de cyclocross is altijd een succes.©Stefaan Lernout Stefaan Lernout
Redactie KW

Tijdens een digitale persconferentie werd dinsdagavond de vierde editie van de Hexia Cyclocross Gullegem voorgesteld. Voorzitter Stijn Tant legde uit dat de organisatie gedurende het jaar verschillende scenario’s plande. Over het deelnemersveld liet hij echter niets los, tenzij dat er kampioenstruien aan de start zullen staan. De namen van de renners zullen pas in de komende weken bekend gemaakt worden.

Hoewel de organisatoren van de Gullegemse cyclocross met verschillende scenario’s rekening hielden, stonden ze uiteindelijk voor het feit dat hun cross zonder publiek, vips, hospitality of afterparty zou plaats vinden. “Dankzij onze sponsors en de rechtstreekse uitzending op Telenet kunnen we de cross toch organiseren”, aldus voorzitter van de organisatie Stijn Tant. “We zijn best trots dat we er toch in geslaagd zijn een sportieve week te organiseren op Gullegemse Cyclogrond. Het sportkamp met peter Klaas Vantornout hebben we verder uitgebouwd, in de voormiddag voor beginners, ‘s namiddags voor gevorderden. We verwelkomen 50 kinderen wat maakt dat het vierdaagse sportkamp volgeboekt zit.”

Kampioenen

Door de coronamaatregelen worden er geen jeugdwedstrijden georganiseerd. Dus geen junior wedstrijden maar ook geen G-cyclocross. Op 2 januari starten de dames elite om 13.45 uur en de heren elite om 15 uur. “We geven momenteel geen namen van deelnemers. Wat we wel al kunnen bevestigen is dat er kampioenstruien zullen aanwezig zijn .”

Dus wat dat betreft blijven alle opties open. Het zou ons verbazen dat zowel Mathieu Van der Poel, Eli Iserbyt, Laurens Sweeck als Tom Pidcock aan de start zouden verschijnen. En had de voorzitter al niet eerder de wens geuit om Wout Van Aert aan de start te krijgen? De namen worden de komende dagen met mondjesmaat bekend gemaakt.

Op tv

Het parcours is 2.850 meter lang en bevat een brug, balkjes, een zandbak, twee piramides, een heuvel en een hellingszone. Afhankelijk van de weersomstandigheden kan het een zware moddercross worden met enkele loopstroken of een goed berijdbare weidecross. De start en de finish bevinden zich in de private verbindingsweg tussen de Europalaan en de Heulestraat. De aankomst ligt dus niet langer in de Heulestraat, wat de hinder voor de omwonenden beperkt. “We wilden absoluut deze cross organiseren”, besluit Stijn Tant. “Uit liefde voor deze sport en we willen Gullegem en bij uitbreiding Wevelgem op de kaart zetten als fietsgemeente. De wedstrijd is live te bekijken op Telenet Play Time voor al wie bij Telenet aangesloten is. Anders via Eurosport. Sporza brengt op zondag een twintig minuten durende samenvatting.” (SLW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier