https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

WK Veldrijden keert terug naar Oostende in 2027 (en dan met publiek)

Matthieu van der Poel en Wout Van Aert vochten begin 2021 al een strijd uit op het WKCyclocross in Oostende. De kans is denkbeeldig dat ze in 2027 nog eens tegenover elkaar staan op het Oostendse strand. © GF
Redactie KW

Oostende is in 2027 opnieuw de gastheer voor het WK Veldrijden. Dat besliste het UCI vrijdag tijdens haar congres in Leuven. De wedstrijden vinden plaats op 30 en 31 januari. Zo komt er dus een vervolg op het WK van 2021, maar dan mét publiek en alles erop en eraan.

Na de geslaagde editie van het het WK Veldrijden in 2021 kiest de UCI in 2027 dus opnieuw voor Oostende als gaststad. Ook de kijkers en de media konden de voorgaande editie smaken, waardoor een nieuwe editie hoge verwachtingen met zich meebrengt.

“We zijn verheugd dat we het WK Cyclocross in 2027 opnieuw kunnen organiseren in Oostende”, zegt burgemeester Bart Tommelein. “Het kampioenschap in januari leverde spannende koersen en prachtige beelden op, maar we hebben het publiek enorm gemist. In 2027 gaan we voor een WK met alles erop en eraan.”

Stad Oostende zet haar ambities als sportstad extra in de verf te zetten door zo snel al een volgende editie aan zich te koppelen. Het kampioenschap zal plaatsvinden op 30 en 31 januari 2027. Details rond het parcours en de organisatie worden in de aanloop naar het evenement bekendgemaakt.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.