Viktor Vandenberghe geselecteerd voor EK Drenthe cyclocross

Viktor Vandenberghe. © GV
Gerda Verbeke

Viktor Vandenberghe (16) uit Vichte verdedigt op 7 november de Europese titel in het veld. Als eerstejaars junior 2004-2005 is hij als West-Vlaming één van de acht geselecteerde Belgen voor het EK in het Nederlandse Drenthe.

“Ik ben heel blij dat ik geselecteerd ben voor het Europees Kampioenschap in Drenthe VAM-berg”, zegt het natuurtalent van jeugdteam Bert Containers-Pauwels Sauzen. “Ik had nog niet verwacht dat bondscoach Sven Vanthourenhout mij ging scouten omdat ik nog maar drie jaar bezig ben met cyclocross. Alleszins is dit gebeurd op basis van mijn resultaten en testen. Andere jongeren moeten er vaak langer op wachten. Ik zie alleszins heel hard uit naar deze nieuwe ervaring.”

Acht Belgen

In totaal zijn er acht Belgen geselecteerd om de Belgische driekleur te verdedigen, waaronder vijf pionnen van de ploeg van Mario Declercq. Vandenberghe is één van de twee eerstejaars junioren van het Belgium Cycling Team.

“Deze week zal ik nog stevig doortrainen om maandag 1 november als ultieme test de Koppenberg te verslinden”, klinkt veldrijder Vandenberghe strijdvaardig. “Ik hoop op een plekje in de top tien.”

Mooie zeges

Viktor Vandenberghe reed een schitterend seizoen als eerstejaars junior waarbij hij als eerste zege de eerste regionale cross in Moerkerke op zijn naam zette. Daarna volgden nog een aantal sterke prestaties met als kers op de taart een vierde seizoenzege als topfavoriet op de GP Maurice De Rycke-Cycling Support Classic in zijn eigen dorp Vichte.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.