Vijf op een rij voor Mathieu van der Poel in Flandriencross, Eli Iserbyt eindigt zevende

Mathieu van der Poel haalde het ondanks een slippertje in het begin van de wedstrijd.© BELGA
Mathieu van der Poel haalde het ondanks een slippertje in het begin van de wedstrijd.© BELGA
Bron: Belga

Mathieu van der Poel (Alpecin-Fenix) heeft zaterdag voor de vijfde keer op rij de Flandriencross in Hamme op zijn naam gebracht. De wereldkampioen soleerde naar de zege, voor Wout van Aert (Jumbo-Visma) en Laurens Sweeck (Pauwels Sauzen-Bingoal). Eli Iserbyt behoudt zijn leidersplaats in het klassement van de X²O Badkamers Trofee.

Het was Europees kampioen Eli Iserbyt die het snelst uit de startblokken schoot in Hamme, Mathieu van der Poel, kleine schuiver na enkele honderden meters, en Wout van Aert kenden een iets mindere start na een Spaanse stage, maar schoven al snel op.

In die eerste ronde doken er nog geen grote verschillen op, we kregen een grote groep vooraan, pas in de tweede ronde besloten enkele renners te versnellen. Het was Michael Vanthourenhout die de dans opende, maar Mathieu van der Poel pareerde sterk en nam over.

Belgisch kampioen Van Aert zat toen iets te ver en moest achtervolgen. Het was Eli Iserbyt die in derde positie volgde, op acht seconden van het duo Vanthourenhout-Van der Poel, maar de kopman van Pauwels Sauzen-Bingoal zou zijn snelle start later moeten bekopen en finaal als zevende eindigen.

Geen fouten of verzwakking

Toen de motor van Wout van Aert aansloeg, raapte hij in geen tijd Eli Iserbyt op en stoomde hij door naar Michael Vanthourenhout, die het hoge tempo van de wereldkampioen niet kon blijven volgen. Van Aert naderde tot op 9 seconden, maar de Nederlander maakte amper fouten en verzwakte niet.

Ronde na ronde zou het verschil rond de 10 à 12 seconden schommelen, uiteindelijk zou Van der Poel soleren naar de zege met zeven seconden voorsprong op Wout van Aert. In de strijd om de derde plek toonde Laurens Sweeck zich sterker dan de Brit Tom Pidcock. Toon Aerts pakte de vijfde plaats en nadert tot op 2:46 van Eli Iserbyt in het klassement.

(BELGA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.