Veldrithoogdag op vernieuwd parcours

Het bestuur van het organiserende Berencross Comité op het parcours dicht bij de heuvelzone. © WD
Redactie KW

Op zaterdag 2 oktober vindt de achtste editie van de Ethias Cross Meulebeke, de Berencross, plaats op het prachtige domein van Ter Borcht. Deze wedstrijd – met vernieuwd parcours! – wordt ook dit jaar één van de eerste grote veldritontmoetingen van het Belgische seizoen.

“Na een lange periode van onzekerheden en beperkingen is er toch een lichtpunt”, opent burgemeester Dirk Verwilst, voorzitter van het organiserende comité. “Naast de gezondheid en zorg is er nood om het economisch en sociaal leven terug op de rails te krijgen. Zakenpartners willen elkaar terug fysiek ontmoeten en netwerken in een aangenaam gezelschap. In januari 2021 werd het BK veldrijden in Meulebeke georganiseerd. Het licht vernieuwde parcours – met de brug, een taaie heuvelzone, zandbak, trappen en balken – zorgde voor de nodige sensatie en beklijvende tv-beelden en dat zal nu niet anders zijn. De start en de aankomst gebeurt op de piste. Jammer genoeg werden er op het BK geen toeschouwers toegelaten, wat een domper was voor de organisatie. Het verleden ligt achter ons, dus moeten we hoopvol vooruitkijken.”

Toppers staan klaar

“Het organiserend comité is al een tijdje geleden gestart aan de voorbereiding van onze achtste veldriteditie. De huidige regelgeving geeft perspectieven, weliswaar met het in acht nemen van de veiligheidsmaatregelen. Een Covid Safe Ticket of negatieve PCR-test is nodig. We sluiten de Ter Borchtlaan, waar het rennersdorp is, af voor het publiek uit veiligheid. Men kan ongetwijfeld rekenen op een hoogstaand sportevenement waar de gekende sfeer niet zal ontbreken. Wij mikken op een 4.500-tal toeschouwers. Dit jaar hebben we wel het probleem dat het wegseizoen er iets anders uitziet. Parijs-Roubaix wordt daags nadien gereden dus doen we het zonder de Belgische kampioen Wout van Aert. Wel komen heel goede toppers uit het veldrijden zoals een Iserbyt, Aerts en Vanthourenhout aan de start. Ook bij de elite dames zal er een mooi deelnemersveld zijn onder leiding van Sanne Cant en misschien ook Alvarado. We sluiten de dag af met een afterparty met een dj en een optreden van Jetti Paletti. We willen verder groeien en naambekendheid verwerven met onze organisatie” (WD)

Info: www.berencross.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier