Vanthourenhout kan leven met derde plaats in X2O Badkamers Trofee

Michael Vanthourenhout toonde zich woensdag de sterkste na kleppers Wout van Aert en Mathieu van der Poel in de vierde manche van de X2O Badkamers Trofee. Hij eindigde als derde in Herentals. “Als je naast Wout en Mathieu op het podium staat, moet je je daar niet voor te schamen”, klonk het na afloop.

©JASPER JACOBS Belga
©JASPER JACOBS Belga

Vanthourenhout deed nooit echt mee voor de zege, maar verdedigde wel met verve zijn derde plaats en eindigde ruim voor Toon Aerts. “De start was heel snel”, legde hij na afloop uit. “Toen we met drie een kleine kloof hadden, dacht en hoopte ik dat ze wat gingen temporiseren, maar dat was niet het geval. Mathieu reed heel snel en ik moest mijn eigen tempo kiezen. Op een bepaald moment zag ik Mathieu terug voor mij en hoorde ik dat hij was lek gereden. Dat motiveerde me om terug wat sneller te gaan, maar hem bijhalen lukte niet.”

“Je moet hier je eigen tempo rijden, anders blaas je jezelf op”, stelde hij nog. “Het was hier heel lastig, vettig, maar ook veel op en neer. En met die regen lag het parcours er steeds slechter bij. Meer en meer moest je lopend vooruit. Meer dan deze derde plaats zat er niet in. Ik kan er mee leven.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.