https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Tweede veldrithoogdag in Meulebeke op het vernieuwde parcours dit jaar

Foto: Het bestuur van het organiserende Berencross Comité op het parcours dicht bij de heuvelzone. © (Foto WD)
Redactie KW

Op zaterdag 2 oktober 2021 vindt de 8ste editie van de Ethias Cross Meulebeke, de Berencross, plaats op het prachtige domein van Ter Borcht. Opnieuw een voltreffer, zowel op sportief gebied als wat betreft opkomst en ambiance. De editie 2019 werd gewonnen door Michaël Vanthourenhout, gevolgd door Eli Iserbyt en Toon Aerts. Deze topwedstrijd wordt ook dit jaar één van de eerste grote veldritontmoetingen van het Belgische seizoen.

“Na een lange periode van onzekerheden en beperkingen, veroorzaakt door de Covid-19 pandemie, is er toch een lichtpunt”, opent burgemeester Dirk Verwilst, voorzitter van het organiserende comité. “ Naast de belangrijkste factor van gezondheid en zorg is er nood om het economisch en sociaal leven terug op de rails te krijgen. Zakenpartners willen elkaar terug fysiek ontmoeten en netwerken in een aangenaam gezelschap. In januari 2021 werd het BK veldrijden in Meulebeke georganiseerd met een verdiend Belgisch kampioen Wout Van Aert. Het licht vernieuwde parcours, met de brug, een taaie heuvelzone, zandbak, trappen en balken, zorgde voor de nodige sensatie en beklijvende tv-beelden en dat zal nu niet anders zijn. De start en de aankomst gebeurt op de piste. Jammer genoeg werden op het BK geen toeschouwers noch vip-genodigden toegelaten, wat natuurlijk een domper was voor de organisatie, inwoners, ondernemers en zo meer. Het verleden ligt achter ons, dus moeten we hoopvol vooruitkijken. Het organiserend comité is reeds een tijdje geleden gestart aan de voorbereiding van onze achtste veldriteditie”.

Covid safe

“De huidige regelgeving geeft perspectieven dat we terug een sportevenement mogen organiseren met bezoekers en vip genodigden. Weliswaar met het in acht nemen van de veiligheidsmaatregelen. Een covidcertificaat, een negatieve PCR-test die de donderdag afgenomen werd zal gecontroleerd worden volgens de geldende Covid-regeling. Daarom sluiten we ook de Ter Borchtlaan, waar het rennersdorp is, af voor het publiek uit veiligheid. Men kan ongetwijfeld rekenen op een hoogstaand sportevenement waar de gekende sfeer niet zal ontbreken. Wij mikken op een 4500-tal toeschouwers. Dit jaar hebben we wel het probleem dat het wegseizoen er iets anders uit ziet. Parijs-Roubaix wordt daags nadien gereden dus zal het zonder de Belgische kampioen en nog een paar andere zijn. Wel komen wel heel goede toppers uit het veldrijden zoals een Iserbyt, Aerts en Vanthourenhout terug aan de start in Meulebeke. Ook bij de elite dames zal er een mooi deelnemersveld zijn onder leiding van Sanne Cant en misschien ook Alvarado. We sluiten de dag af met een after party met een DJ en een optreden van Jetty PalettiKortom, we willen verder groeien en naambekendheid verwerven met onze organisatie. De dag na de wedstrijd kan iedereen opnieuw proeven van de omloop van 2700 meter en op woensdag is het dan aan de jeugd om te proeven van het veldrijden” zegt de voorzitter om af te sluiten. (WD)

Programma

12.30 uur: eerstejaarsnieuwelingen

13.30 uur: tweedejaarsnieuwelingen

14.30 uur: mannen junioren

16.15 uur: elite dames – Rectavit Ladiescross

17.30 uur: elite heren

Meer informatie vind je opwww.berencross.be

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten