Toppers op Superprestige Ruddervoorde

Er rijden weer heel wat nationale en internationale toppers mee in de Superprestige van Ruddervoorde. © GST
Redactie KW

Na vorig jaar een editie zonder publiek op de weides van de familie Pyfferoen kan er op zaterdag 23 oktober weer live genoten worden van het cyclocross gebeuren, mits het in acht nemen van de nodige opgelegde coronamaatregelen.

Zaterdag 23 oktober vindt op het domein Pyfferoen in Sint-Godelieve Ruddervoorde voor de 34ste keer de Internationale cyclocrosshappening plaats. Die maakt al voor de 24ste keer deel uit van het Superprestigecircuit onder het voorzitterschap van Wim Pyfferoen, secretaris Kurt Vanneste en parcoursbouwer Geert Pyfferoen. Samen met het wijkcomité Sint-Godelieve en een 200-tal vrijwilligers wordt de cross de dag zelf in goede banen geleid.

Bijna normale editie

“We zijn opgelucht dat we geen editie moesten organiseren zoals vorig jaar, één zonder vips en publiek. Er hing toen een heel andere sfeer, niet de feeststemming die we jaar na jaar op het domein hadden. We hopen dat die feeststemming zich dit jaar weer zal laten voelen. We zijn ook blij dat we opnieuw kunnen rekenen op enerzijds de vaste opbouwploegen, maar anderzijds ook op de vele vrijwilligers die de dag zelf komen meehelpen. Velen van hen waren er vorig jaar niet bij. Ze zijn enthousiast dat het dit jaar een bijna normale editie wordt”, weet voorzitter Wim Pyfferoen te vertellen.

De wedstrijd wordt rechtstreeks uitgezonden op Telenet Kanaal 11, Play Sports en Proximus Pickx+ Sports. Deze cyclocrosshappening start om 11.45 uur met een wedstrijd voor internationale junioren. Om 13.40 uur volgt dan de internationale dameswedstrijd met deelname van de internationale top. Om 15 uur wordt dan het startschot gegeven van de Telenet Superprestige wedstrijd elite heren met deelname van nationale en internationale toppers. Ook na het sportieve gedeelte blijft de ambiance verzekerd met vanaf 16.30 uur een optreden van Bart Kaëll, gevolgd door de Oostkampse band Lajos & the Gang. Aansluitend is er een afterparty in de feesttent.

Net zoals de vorige jaren konden alle inwoners van Oostkamp een gratis toegangsticket aanvragen. Hiervoor moest je je online registreren en het aanvraagformulier invullen. Met het invullen van de code oostkamp#8020 was de registratie volledig en ontving je de persoonlijke toegangsbrief. Voor de Oostkampenaren is er een afzonderlijke ingang voorzien, mits vertoon van de toegangsbrief en de identiteitskaart. Tot slot geeft de organisatie nog mee dat elke persoon ouder dan 12 jaar die aanwezig wil zijn op de Superprestige in het bezit moet zijn van een geldig Covid Safe Ticket, een geprint certificaat of digitaal via de CovidSafeBEapp. Dit zal ook streng gecontroleerd worden aan de ingang.

Meer info op www.cyclocrossruddervoorde.be

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.