https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Toon Aerts grijpt de macht in eerste manche van Superprestige

Toon Aerts en Laurens Sweeck zaterdag in de Berencross. © (Foto BELGA)
Bron: Belga

Toon Aerts (Baloise Trek Lions) heeft zondag in het Nederlandse Gieten, in een door de regen erg lastige cross, de openingsmanche van de Superprestige gewonnen. De 27-jarige zette op twee ronden van het einde een solo op en liet zijn enige metgezel, Quinten Hermans, alleen achter. Hermans consolideerde wel zijn tweede plaats. Eli Iserbyt pakte de laatste podiumplaats in. Laurens Sweeck werd vierde terwijl de Nederlander Lars van der Haar de top vijf vervolledigde.

Het was de Nederlander Lars van der Haar die er als een speer vanonder trok. Hij mocht als eerste de blubber intrekken met in zijn zog zijn landgenoot Joris Nieuwenhuis, Eli Iserbyt, Laurens Sweeck, Quinten Hermans en Toon Aerts. De Zwitser Kevin Kuhn maakte aan de balkjes kennis met de modder nadat hij overkop ging. Nieuwenhuis zette zich door en verdrong Lars van der Haar van de leiderspositie. Eli Iserbyt, Toon Aerts en Quinten Hermans repten zich ook naar voren en zo kregen we een kopgroep met vijf renners.

In de tweede ronden zonderden, op een loodzwaar parcours, Quinten Hermans, Toon Aerts en Eli Iserbyt zich af van de rest. De Europese kampioen moest er voorin af en werd opgeraapt door zijn teamgenoot Laurens Sweeck. Quinten Hermans en Toon Aerts begonnen aan de derde ronde met een voorgift van 13 seconden op het duo Sweeck – Iserbyt. Halfcross telden Toon Aerts en Quinten Hermans een voorsprong van 25 seconden op Eli Iserbyt. Laurens Sweeck volgde op 27 seconden. Pim Ronhaar, Corné van Kessel, Ryan Kamp, Toon Vandenbosch, Thibau Nys, Tom Meeusen en Lars van der Haar reden op 1:11 van de twee vluchters.

Het sein dan voor Toon Aerts om te gaan versnellen. Hermans moest meteen een kloof laten maar knokte zich terug. Met nog twee ronden voor de boeg trok Aerts het tempo weer fiks de hoogte in en moest Hermans opnieuw de rol lossen. Definitief dan. Toon Aerts kwam niet meer in de problemen en haalde het dan ook ruim afgescheiden.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.